MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Astrologia medicala chineza si indiana

Preț: 18,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 176
Format: 13X20

DESCRIERE

Cartea este o introducere în două mari tradiţii spirituale ale lumii – cea chineză şi cea indiană, prin intermediul sistemelor astrologice specifice fiecăreia dintre cele două culturi.

Sunt două tradiţii complementare, focalizate fie pe aspectele materiale şi bioenergetice (cea chineză), fie pe elementele spirituale elevate, ezoterice (cea indiană).

În paginile cărţii, cititorul poate descoperi, cu uimire, că "astrologia chineză" nu se rezumă la zodiacul chinezesc, ci constă în 3-4 sisteme astrologice diferite (Astrologia Stelei Purpurii, Astrologia stelelor zburătoare, Stâlpii destinului, etc.), dar care au fundamente comune, fiind prezentate multiple elemente inedite, care sunt absente (comparativ) în astrologia europeană.

Autorul, in special datorită formaţiei sale medicale, insistă asupra aplicaţiilor în domeniul sănătăţii ale acestor ramuri astrologice, făcând apel la noţiuni de medicină tradiţională chineză (în care se face o introducere complexă, spre informarea cititorilor).

Este adusă în discuţie şi arta străveche Feng-Shui (ştiinţa vântului şi apei), înţeleasă ca o astrologie aplicată formelor concrete.

Unele noţiuni sau informaţii legate de ramurile astrologiei chineze sunt prezentate în premieră în literatura de specialitate românească.

Partea a doua a cărţii este consacrată astrologiei indiene şi aplicaţiilor acesteia în problemele de sănătate, conexiunile fiind realizate prin intermediul medicinei tradiţionale indiene, numite şi Ayur-Veda.

În ansamblu, cartea reprezintă o invitaţie la o profundă şi universală cunoaştere şi autocunoaştere, din perspective neobişnuite, dar valabile, în vederea atingerii echilibrului, purităţii, armoniei interioare şi exterioare, care constituie paşi către atingerea fericirii şi împlinirii fiecărei fiinţe umane.
…………………………………

Fragment din carte

1. Elementul sinelui (Stăpânul Zilei) este puternic

Putem spune că un Stăpân al Zilei este puternic în primul rând dacă este oportun (există armonie între elementul sinelui şi anotimpul de naştere al persoanei). Elementul sinelui îşi trage puterea din fazele paralele şi din resurse.

în diagrama Ba Tze oferită mai sus, elementul sinelui este foc. Este un nativ cu o personalitate Foc Yang, născută vara. Elementul sinelui este oportun, deci puternic.

Puterea sa este amplificată şi de alte două faze paralele de foc, dar şi două resurse de lemn (lemnul hrăneşte focul). Când elementul sinelui este prea puternic, sunt necesare alte elemente care să-i reducă puterea.

Dacă elementul sinelui (foc, în cazul de faţă) este prea puternic din cauza fazelor paralele (foc, în exemplul nostru), elementul de putere (apă, în acest caz, care stinge focul) devine favorabil, căci distruge elementul excesiv (foc).

Dacă elementul sinelui (foc, aici) este puternic din cauza elementului resursă (lemn, în acest caz), elementul de putere (apa, în exemplu) nu mai este util, căci amplifică resursele (apa hrăneşte lemnul).

în această situaţie putem vorbi despre un dezechilibru yang (exces) moderat al Stăpânului Zilei (elementului sinelui).

2. Elementul sinelui (Stăpânul Zilei) este excesiv de puternic

în acest caz, în diagrama Ba Tze întâlnim fie în exclusivitate elementul sinelui, gen exclusiv metal sau exclusiv apă (cazurile sunt destul de rare), fie întâlnim, pe lângă elementul sinelui, aproape exclusiv faze paralele şi resurse (exemplu: o diagramă cu elementul sinelui lemn, în care apare încă de trei ori faza lemn, şi de trei ori faza apă).

Pentru a echilibra un astfel de nativ, sunt necesare elementul de putere (care domină elementul sinelui - pământul, în exemplul cu apa; metalul, în exemplul cu lemnul) şi elementul de prosperitate (care epuizează elementul sinelui - focul, în exemplul cu apa; pământul în exemplul cu lemnul).

In această situaţie putem vorbi despre un dezechilibru yang (exces) major sau chiar extrem al Stăpânului Zilei (elementului sinelui).
…………………………………

CUPRINS

Partea I
Astrologia medicală chineză

Capitolul 1 - Introducere în tradiţia chineză

Capitolul 2 - Introducere în medicina tradiţională chineză

Capitolul 3 - Ramurile astrologiei chineze

Capitolul 4 - Astrologia Stelei Purpurii şi sănătatea

Capitolul 5 - Astrologia stelelor zburătoare şi sănătatea

Capitolul 6 - Astrologia stâlpilor destinului şi sănătatea

Capitolul 7 - Rolul planetelor în astrologia chineză

Capitolul 8 - Feng Shui şi sănătatea

Partea a II-a
Astrologia medicală indiană

Capitolul 1 - Introducere în astrologia indiană

Capitolul 2 - Bazele astrologiei indiene

Capitolul 3 - Astrologia medicală hindusă


Bibliografie


Autor: Sorin Bratoveanu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0226 sec