MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Darul psihoterapiei

Darul psihoterapiei
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 294
Format: 13X20
Categoria: Psihologie
Preț: 29,90 lei
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Darul psihoterapiei - Irvin D. Yalom

…rezultatul a treizeci şi cinci de ani de practică în domeniul psihoterapiei, cartea lui Irvin Yalom este un cadou oferit psihoterapeuţilor şi pacienţilor deopotrivă.

Studiile de caz adunate de autor în 85 de capitole perfect şlefuite constituie un adevărat rezervor de sfaturi practice completate de o viziune onestă şi revelatoare asupra provocărilor şi recompenselor profesiei de psihoterapeut.

Într-o epocă dominată de “Nu te ataşa de pacienţi” şi “Nu le povesti clienţilor despre viaţa ta”, sfaturile lui Irvin Yalom (“Lasă pacientul să conteze pentru tine”, “Fă vizite la domiciliu” sau “Nu-ţi fie teamă să îţi atingi pacientul”) ne ajută să ne amintim de umanitatea pe care o împărtăşim cu restul lumii.
……………………..

…ma ingrijoreaza unde va fi formata urmatoarea generatie de psihoterapeuti eficienti. In nici un caz in cadrul programelor rezidentiale de specializare in psihiatrie.


Psihiatria este pe punctul de a abandona domeniul psihoterapiei. Tinerii psihiatri sunt obligati sa se specializeze in psihofarmacologie deoarece asigurarile medicale ramburseaza cheltuielile minime pentru psihoterapie, respectiv practicienii cu taxe mici (cu alte cuvinte, cu pregatire minima).

…din nefericire psihologii din clinici se confrunta cu aceleasi presiuni din partea pietei, iar in majoritatea scolilor care acorda titlul de doctor in psihologie se preda o terapie orientata spre simptome, de scurta durata, si, prin urmare, rambursabila…

……………………………………..
“Am fost întotdeauna impresionat de extraordinarul privilegiu de a aparţine venerabilei şi onorabilei bresle a vindecătorilor. Facem parte dintr-o tradiţie ce se întinde în timp nu doar până la înaintaşii noştri imediaţi din psihoterapie, începând cu Freud şi Jung şi toţi înaintaşii lor – Nietzsche, Schopenhauer, Kierkegaard – ci chiar până la Isus, Buddha, Platon, Socrate, Galen, Hipocrate şi toţi ceilalţi mari lideri religioşi, filosofi şi medici care au alinat, de la începutul timpurilor, disperarea umană.” Irvin Yalom

Irvin Yalom, M.D. este autorul prestigioaselor lucrări de psihoterapie The Theory and Practice of Group Psychotherapy – vândută în peste 700.000 de exemplare –, Existential Psychotherapy şi Inpatient Group Psychotherapy, al cărţilor aflate la graniţa dintre ficţiune şi documentar, Călăul dragostei şi alte poveşti de psihoterapie şi Mama şi sensul vieţii, precum şi al romanelor Plânsul lui Nietzsche, Minciuni pe canapea şi Soluţia Schopenhauer.

Irvin Yalom, M.D. este profesor emerit de psihiatrie la Universitatea Stanford. Locuieşte în Palo Alto, California.

CUPRINS:

Introducere

Capitolul 1. Inlatura obstacolele din calea dezvoltarii personale

Capitolul 2. Evita diagnosticele (Cu exceptia celor pentru companiile de asigurari)

Capitolul 3. Psihoterapeutul si pacientul ca „tovarasi de drum”

Capitolul 4. Implica pacientul

Capitolul 5. Fii incurajator

Capitolul 6. Empatia: priveste prin fereastra pacientului

Capitolul 7. Invata-l pe pacient sa fie empatic

Capitolul 8. Pacientul trebuie sa conteze pentru tine

Capitolul 9. Recunoaste-ti greselile

Capitolul 10. Creeaza o terapie noua pentru fiecare pacient

………………….

Capitolul 14. Conceptul de „aici si acum”, foloseste-l, foloseste-l, foloseste-l

…………………
…………………

Capitolul 41. Vorbeste despre moarte

Capitolul 42. Moartea ne face viata mai bogata

Capitolul 43. Cum sa vorbim despre moarte

Capitolul 44. Vorbeste despre sensul vietii
……………………

Capitolul 46. Ajuta pacientii sa-si asume responsabilitatea
……………………
……………….etc.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Psihologie

Created in 0.0874 sec