MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Psihoterapie si consiliere existentiala

Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 304

DESCRIERE

Psihoterapie si consiliere existentiala

Terapia existentiala are o traditie de un secol de teorie si practica, fundamentandu-si principiile pe intelegerea profunda a omului si a problemelor sale.

Filosofica in esenta, terapia existentiala cauta sa-i ajute pe oameni sa atinga acea intelepciune care sa-i ajute sa-si inteleaga si sa-si traiasca vietile cu o mai mare constientizare.

Abilitatile terapeutilor existentialisti sunt derivate din calitatile vietii umane si din puterea omului de a-si formula propria reflectie asupra lumii. Invatand din experienta intr-o maniera coerenta si productiva, omul se depaseste pe sine, devenind mai constient de intelesul propriei vieti si dobandind claritatea de care are nevoie pentru a trai in armonie cu sine si lumea din jur.

Cultivand mai degraba dinamismul si spontaneitatea decat anumite tehnici si abilitati, terapia existentiala merge dincolo de cunoasterea existenta, mizand foarte mult pe adaptabilitatea in fata anumitor incercari si experiente umane.

Avand o abordare libera si diversa, terapia existentiala ne invita sa traim productiv si creativ in interiorul constrangerilor vietii.

CUPRINS

Multumiri
Introducere

1. Cadrul terapiei existentialiste
Istoric si fundamente teoretice. Cateva figuri emblematice ale filosofiei existentialiste. Limitele vietii umane: datele existentei. A trai in timp.
A trai in paradox. Anxietate si datele existentei. Mintea si corpul.

2. Persoana terapeutului
Cine sunteti? Utilizarea experientei de viata pentru a reflecta asupra vietii si sensurilor ei. A-fi-cu: reciprocitate, colaborare si incredere. Capacitatea de a fi independent si individualitatea. Transparenta si intelepciune. Cine sunteti ca terapeut? Importanta terapiei personale in formarea dumneavoastra profesionala. Cum utilizam supervizarea?

3. A lucra fenomenologic:
Nucleul terapiei existentialiste. Fenomenologie: presupozitii, tendinte, puncte oarbe si conceptia asupra lumii. Presupozitiile terapiei existentialiste. Examinarea presupozitiilor. A lucra fenomenologic.

4. Dezvoltarea unei atitudini existentialiste
Deschiderea fata de experienta. Granite si consecventa. Reciprocitate si dialog. Autodezvaluirea. Directivitate, sinceritate si directie.

5. De la teorie la practica
Expresie si expresie de sine: paradoxul sinelui. Identificarea temelor si problemelor. Identificarea valorilor si credintelor. Emotiile ca busola. Alegere si responsabilitate. Anxietatea: autenticitate, vina si rea-credinta. Lucrul cu visele si imaginatia.

6. Ce conteaza cu adevarat pentru client
Cateva principii de baza. Dileme, conflicte si tensiuni. Dimensiunea fizica. Confruntarea cu viata si moartea: realitatea schimbarii si durerii in Umwelt. Dimensiunea sociala. Izolarea si asocierea: relatiile in Mitwelt. Dimensiunea personala. Libertatea si sentimentul integritatii personale: tipare de viata si proiectul original in Eigenwelt. Dimensiunea spirituala. Consistenta valorilor, credintelor si principiilor in Uberwelt.

7. Procesul terapiei existentialiste
Terapia existentialista ca povestire. Intalnire, evaluare si diagnostic. A lua notite. Influenta cadrului si contextului terapiei. Prima sedinta si contractul. Durata contractului. Tarifele. Inceputul si incheierea sedintelor. Elaborare, reticenta si rezistenta. Finaluri si incheieri. Terapia ca proces de invatare.

8. Rezumat si sinteza
Sumarizarea fundamentului filosofic al practicii existentialiste. Sumarizarea principiilor practicii existentialiste. Dezvoltarea unui stil personal.

Glosar
Bibliografie
Index

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0207 sec