MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Adevarul, rod al intelepciunii si al iubirii

Adevarul, rod al intelepciunii si al iubirii
Preț: 19,70 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 214
Format: 10,6x18

DESCRIERE

...există în zilele noastre multe "adevăruri" diferite şi contradictorii care circulă în lume, aceasta reflectând tocmai deformarea inimii şi a intelectului oamenilor.

Atunci când cineva vă spune: "Pentru mine, adevărul este...", înseamnă că este adevărul "său", iar acest adevăr vorbeşte despre inima şi intelectul său, care sunt nedezvoltate, deformate, sau dimpotrivă, foarte dezvoltate.

Dacă adevărul ar fi fost independent de activitatea inimii şi a intelectului, toată lumea ar fi trebuit să îl descopere pe acelaşi.

Or, nu este cazul, o ştiţi bine, toată lumea descoperă nişte adevăruri diferite. Cu excepţia celor care posedă adevărata iubire şi adevărata înţelepciune. Ei au descoperit acelaşi adevăr, şi vorbesc cu toţi, de fapt, acelaşi limbaj. (Omraam Mikhael Aivanhov)
…………………………………

Fragment din carte:


...cel care îşi închipuie că se poate limita la experienţa personală fără să se lege de ierarhia spiritelor luminii, va rămâne sărac în cunoştinţe adevărate.

Dimpotrivă, cel care extrage din bibliotecile spiritului va deveni foarte bogat. Adevărurile ce ne vor salva sunt cele lăsate de alţii ca moştenire.

Dacă nu am avea unii prieteni în înalt care să ne facă nişte cadouri din bogăţiile lor, am fi pierduţi. Acesta este şi sensul frazei lui Iisus.

Adevărul ni se va revela în proporţie de iubirea ce o manifestăm faţă de aceste fiinţe de lumină. Dacă nu le iubim, nu le vom înţelege niciodată şi adevărul ne va ocoli. Adevărul se va manifesta în viaţa noastră în funcţie de iubirea şi înţelepciunea noastră.
…………………………

...suntem obligaţi să avem un adevăr personal, dar să nu pierdem niciodată din vedere că adevărul nu depinde nici de condiţii, nici de persoane.

De exemplu, avem totodată tendinţa de a nu fi atenţi la cuvintele cuiva, ţinând cont de ele numai în funcţie de titlurile şi rangul persoanei.

Dacă un sărac vă spune un adevăr, nu îl ascultaţi, în timp ce vă concentraţi întreaga atenţie la profesorul titrat care vă spune acelaşi adevăr, sau ceva mai puţin important.
……………………

CUPRINS:


Căutarea adevărului
Adevărul, copil al înţelepciunii şi al iubirii
Inţelepciunea şi iubirea: lumina şi căldura

Iubirea discipolului, înţelepciunea Maestrului
Sâmburele adevărului
"Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa"

Raza albastră a adevărului
Adevărul gol-goluţ
Să rămânem credincioşi adevărului

"Despre gusturi şi culori..."
Lume obiectivă şi lume subiectivă
întâietatea lumii subiective

Progres ştiinţific şi progres moral
Adevăr ştiinţific şi adevăr al vieţii
Să privim totul ca întâia oară

Vis şi realitate
Adevărul, dincolo de bine şi rău
"Adevărul vă va face liberi"

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.029 sec