MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Agenda Medicala 2018

Preț: 79,80 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2017

DESCRIERE

 

 
GHID DE UTILIZARE A AGENDEI MEDICALE

Precizari:

- Monografiile se gasesc in ordinea alfabetica dupa Denumirea Comuna Internationala (D. C. I.)

- Monografiile prezentate au un caracter general pentru a oferi informaiii imediate si orientative. In cazul in care utilizati un anume produs comercial corespunzator unei D. C. I. consultati in special prospectul produsului comercial respectiv.

Acordati mare atentie diferentelor existente intre diferite produse comerciale in toti parametrii (Doze, Indicatii, Contraindicatii, Reactii adverse etc.) precum si in functie de producator.

- In cazul in care nu sunteti medic consultati inainte cle orice utilizare a unui medicament medicul propriu.

- Datele prezentate nu suplinesc documentarile exhaustive.

Cum folositi Agenda medicala:

- Cand cunoasteti Denumirea Comuna Internationala a unui medicament - cautati:

- in agenda la litera respectiva (ex.: DICLOFENACUM - pag. 261) sau

- in indexul general unde este precizata pagina corespunzatoare medicamentului pe care il cautati.

- Cand cunoasteti denumirea comerciala: - cautati in Indexul alfabetic general; - cautati pagina indicata.

- Cand cunoasteti clasa terapeutica a medicamentului si doriti sa aflati denumirea comuna internationala si denumirile preparatelor comerciale.

Cautam in anexa care cuprinde clasificarea ATC (anatomica, terapeutica, clinica) si acolo veti gasi denumirile comune internationale ale medica-mentelor respective.

Monografia aflata in agenda la litera care corespunde initialei denumiri comune internationale si tot acolo gasiti trecute denumirile comerciale ale medicamentelor corespunzatoare denumirii comune internationale respective.

Ex.: Doriti sa stiti un medicament cu actiune antiaritmica. Cautati in anexa cu clasificarea terapeutica sectiunea Tratamentul bolilor cardiovasculare.

Acolo veti gasi medicatia antiaritmica clasificata pe clasele cunoscute. Alegeti de exemplu Amiodarona ca DCI, cautati in agenda la litera A si gasiti Amiodarona cu toate denumirile comune autorizate.

CE VA OFERA AGENDA MEDICAL A

1. Aparitiile noilor medicamente inregistrate si intrate in uzul curent in ultima perioada sunt evidentiate cu denumirile comerciale si monografiile aferente la denumirea comuna internationala (DCI) corespunzatoare.

2. Monografii generale, specifice Denumirii Comune Internationale, in ordine alfabetica aprobate si utilizate oficial in Romania.

3. Clasificarea terapeutica a medicamentelor face posibila cunoasterea medicamentelor pe clase farmacologice (cardiovascular, neurologic, psihiatric, digestiv etc.) si denumirile comune internationale ale medicamentelor inregistrate in Romania si ale caror monografii se gasesc in indexul general. Pentru unele clase farmacologice s-au intocmit tabele sinoptice explicative de farmacocinetica, posologie, indicatii, contraindicatii care ofera informatiile generale necesare unei prescrieri adaptate la particularitatile fiecarui pacient.


4. Denumiri comerciale de medicamente ale diversilor producatori corespunzatoare fiecarei Denumiri Comune Internationale (DCI).

5. Date esentiale necesare informarii rapide asupra unui medicament: - Denumirea Comuna Internationala - Denumirea Comerciala - Producator - Actiuni farmacologice. Indicatii Doze - Contraindicatii (C. I.) Reactii adverse - Precautii

6. Indicatii asupra modului de prescriere conform Nomenclatorului de Medicamente si produse biologice de uz uman elaborat de Agentia Nationala de Medicamente.

7. Modul de prescriere a medicamentelor stupefiante si psihotrope, conform legii 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope. Astfel, pentru DCI-urile cu mentiunea TABELUL II, prescrierea se va face pe formular special de culoare galbena, iar pentru DCI-urile cu mentiunea TABELUL III, prescrierea se va face pe formular special de culoare verde.

8. Reactualizari de ultima ora privitoare la medicamenteloe intrate in uz in Romania (conform informatiilor corelate de pe site-urile www. anm. ro - sectiunea Nomenclator si www. msf-dgf. ro).

9. Actiunile farmacologice si mecanismele de actiune ale medicamentelor

Cuprins

Ce va ofera agenda medicala

Ghid de utilizare a agendei medicale

Lista prescurtari 

Indexul medicamentelor pe grupe de afectiuni si actiune terapeutica 

Monografii ale medicamentelor in ordinea dci (denumirea comuna internationala)

Combinatii 

Diverse 

Preparate si substituenti de sange 

Produse biologice de uz uman

Vaccinuri 

Seruri terapeutice 

Imunomodulatori 

Produse pentru dializa 

Adrese si telefoane utile - producatori si reprezentante ale firmelor straine de medicamente 

Index general  

Nr. de pagini: 1102
Anul aparitiei: 2017

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0177 sec