MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Agenda Medicala 2019

Agenda Medicala 2019
Preț: 98,70 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 1188
Format: 14,5x20,5

DESCRIERE

Prezentare: Ca în fiecare an, apariția Agendei medicale este un eveniment editorial mult așteptat. Această ultimă ediție, 2019, îmbunătăţită și adăugită, cuprinde reactualizări de ultimă oră privitoare la medicamentele intrate în uz în România, înregistrate și evidenţiate cu denumirile comerciale (DC), precum şi monografiile aferente la denumirea comună internațională corespunzătoare (DCI). S-au păstrat aceleași secțiuni de bază, și anume: indexul medicamentelor pe grupe de afecțiuni și acțiune terapeutică; monografii ale medicamentelor ordonate alfabetic după DCI, apoi combinații, diverse, preparate și substituenți de sânge, produse biologice de uz uman, produse de dializă, prezentate cu datele esențiale necesare informării rapide asupra oricărui medicament; producători și reprezentanțe ale firmelor străine de medicamente, cu adrese și telephone utile; index general.

Cuprins: Ce vă oferă Agenda Medicală. Ghid de utilizare a agendei medicale. Listă prescurtări. Indexul medicamentelor pe grupe de afecțiuni și acțiune terapeutică. Monografii ale medicamentelor în ordinea DCI. Combinaţii. Diverse. Preparate şi substituenţi de sânge. Produse biologice de uz uman (vaccinuri, seruri, imunomodulatori). Produse pentru dializă. Adrese și telefoane utile – Producători și reprezentanțe ale firmelor străine de medicamente. Index general.

Adresabilitate: Medici de toate specialităţile, farmacişti, farmacologi, medici rezidenţi şi studenţi în medicină şi farmacie, publicul larg.
 
1. Aparitiile noilor medicamente inregistrate si intrate in uzul curent in ultima perioada sunt evidentiate cu denumirile comerciale si monografiile aferente la denumirea comuna internationala (DCI) corespunzatoare.
2. Monografii generale, specifice Denumirii Comune Internationale, in ordine alfabetica aprobate si utilizate oficial in Romania.
3. Clasificarea terapeutica a medicamentelor face posibila cunoasterea medicamentelor pe clase farmacologice (cardiovascular, neurologic, psihiatric, digestiv etc.) si denumirile comune internationale ale medicamentelor inregistrate in Romania si ale caror monografii se gasesc in indexul general. Pentru unele clase farmacologice s-au intocmit tabele sinoptice explicative de farmacocinetica, posologie, indicatii, contraindicatii care ofera informatiile generale necesare unei prescrieri adaptate la particularitatile fiecarui pacient.
4. Denumiri comerciale de medicamente ale diversilor producatori corespunzatoare fiecarei Denumiri Comune Internationale (DCI).
5. Date esentiale necesare informarii rapide asupra unui medicament:
- Denumirea Comuna Internationala
- Denumirea Comerciala
- Producator
- Actiuni farmacologice. Indicatii
- Doze
- Contraindicatii (C. I.)
- Reactii adverse
- Precautii
6. Indicatii asupra modului de prescriere conform Nomenclatorului de Medicamente si produse biologice de uz uman elaborat de Agentia Nationala de Medicamente.
7. Modul de prescriere a medicamentelor stupefiante si psihotrope, conform legii 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope. Astfel, pentru DCI-urile cu mentiunea TABELUL II, prescrierea se va face pe formular special de culoare galbena, iar pentru DCI-urile cu mentiunea TABELUL III, prescrierea se va face pe formular special de culoare verde.
8. Reactualizari de ultima ora privitoare la medicamenteloe intrate in uz in Romania (conform informa(illor corelate de pe site-urile www. anm. ro - sectiunea Nomenclator si www. msf-dgf. ro).
9. Actiunile farmacologice si mecanismele de actiune ale medicamentelor.
GHID DE UTILIZARE A AGENDEI MEDICALE
 
Precizari:
 
- Monografiile se gasesc in ordinea alfabetica dupa Denumirea Comuna Internationala (D. C. I.)
 
- Monografiile prezentate au un caracter general pentru a oferi informatii imediate si orientative. In cazul in care utilizati un anume produs comercial corespunzator unei D. C. I. consultati in special prospectul produsului comercial respectiv.
 
Acordati mare atentie diferentelor existente intre diferite produse comerciale in toti parametrii (Doze, Indicatii, Contraindicatii, Reactii adverse etc.) precum si in functie de producator.
 
- In cazul in care nu sunteti medic consultati inainte de orice utilizare a unui medicament medicul propriu.
 
- Datele prezentate nu suplinesc documentarile exhaustive.
 
Cum folositi Agenda medicala:
 
- Cand cunoasteti Denumirea Comuna Internationala a unui medicament - cautati:
- in agenda la litera respectiva (ex.: DICLOFENACUM - pag. 265) sau
- in indexul general unde este precizata pagina corespunzatoare medicamentului pe care il cautati.
- Cand cunoasteti denumirea comerciala: - cautati in Indexul alfabetic general; - cautati pagina indicata.
- Cand cunoasteti clasa terapeutica a medicamentului si doriti sa aflati denumirea comuna internationala si denumirile preparatelor comerciale.
 
Cautati in anexa care cuprinde clasificarea ATC (anatomica, terapeutica, clinica) si acolo veti gasi denumirile comune internationale ale medicamentelor respective.
 
Monografia aflata in agenda la litera care corespunde initialei denumiri comune internationale si tot acolo gasiti trecute denumirile comerciale ale medicamentelor corespunzatoare denumirii comune internationale respective.
 
Ex.: Doriti sa stiti un medicament cu actiune antiaritmica. Cautati in anexa cu clasificarea terapeutica sectiunea Tratamentul bolilor cardiovasculare.
 
Acolo veti gasi medicatia antiaritmica clasificata pe clasele cunoscute. Alegeti de exemplu Amiodarona ca DCI, cautati in agenda la litera A si gasiti Amiodarona cu toate denumirile comune autorizate.
 
CUPRINS:
Ce va ofera agenda medicala
Ghid de utilizare a agendei medicale lista prescurtari
Indexul medicamentelor pe grupe de afectiuni si actiune terapeutica  
Monografii ale medicamentelor in ordinea dci (denumirea comuna internationala)
Combinatii  
Diverse  
Preparate si substituenti de sange
Produse biologice de uz uman
Vaccinuri  
Seruri terapeutice  
Imunomodulatori  
Produse pentru dializa  
Adrese si telefoane utile - Producatori si reprezentante ale firmelor straine de medicamente  
Index general
 
Ca in fiecare an, aparitia Agendei medicale este un eveniment editorial mult asteptat. Aceasta ultima editie, 2019, imbunatatita si adaugita, cuprinde reactualizari de ultima ora privitoare la medicamentele intrate in uz in Romania, inregistrate si evidentiate cu denumirile comerciale (DC), precum si monografiile aferente la denumirea comuna internationala corespunzatoare (DCI). S-au pastrat aceleasi sectiuni de baza, si anume: indexul medicamentelor pe grupe de afectiuni si actiune terapeutica; monografii ale medicamentelor ordonate alfabetic dupa DCI, apoi combinatii, diverse, preparate si substituenti de sange, produse biologice de uz uman, produse de dializa, prezentate cu datele esentiale necesare informarii rapide asupra oricarui medicament; producatori si reprezentante ale firmelor straine de medicamente, cu adrese si telephone utile; index general.
 
Adresabilitate: Medici de toate specialitatile, farmacisti, farmacologi, medici rezidenti si studenti in medicina si farmacie, publicul larg.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0228 sec