MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Alegeri si iluzii. Cum am ajuns unde sunt si cum sa ajung unde vreau sa fiu - Eldon Taylor

Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 260

DESCRIERE

Alegeri si iluzii. Cum am ajuns unde sunt si cum sa ajung unde vreau sa fiu - Eldon Taylor


CURAJUL DE A TE PUNE LA ÎNCERCARE

''Nu-i niciodată prea tărziu ca să devii cel care ai fi putut să fii.''
Citat atribuit lui Gearge Eliot

…îţi trebuie mult curaj pentru a crea schimbări reale în viaţă. Aceasta presupune nu doar să-ţi modifici unele convingeri şi obiceiuri, ci, în primul rând, să te examinezi cu atenţie, căutând să vezi în ce anume crezi, în cefei îţi sunt de folos acele convingeri şi cu ce ţi-ar plăcea să le înlocuieşti. Daţi-mi voie să detaliez puţin.

Convingerile care sunt autodistructive servesc totuşi unui scop, chiar dacă ne sabotează ambiţiile. De exemplu, temându-se să apară pe scenă, un cântăreţ de operă capătă o infecţie în gât sau balerina îşi scrânteşte o gleznă. Apoi, desigur, există strategiile defensive, ca în cazul meu preferat, când convingerea că iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor ne opreşte de la a avea succes, ceea ce ne-ar face să devenim răi.

Emoţiile ne controlează, de prea multe ori, gândirea. De atâtea ori suntem orbiţi de prejudecăţi, descoperim că ideile există intr-un cadru care nu corespunde lumii reale, nutrim idei care se exclud reciproc şi de care nici măcar nu suntem conştienţi, definim lumea în feluri care nu au niciun sens - de pildă ne savurăm saliva din propria gură, dar ni s-ar părea scarboasa dacă am fi nevoiţi să o bem dintr-un pahar ~ şi tot aşa.

Cartea Programarea mentală are câteva capitole dedicate tocmai acestui gen de capcane mentale, dar, pentru scopul nostru, este de ajuns să spunem că, pentru schimbare, este nevoie de curaj.

De notat că trebuie să fim mereu atenţi la aceste mecanisme automate, astfel încât să ne folosim tartacutele pentru a gândi şi nu pentru a ne impune cu forţa opiniile.
lată câteva exemple.

Investiţiile emoţionale

Uneori îmi folosesc pagina de Facebook pentru a întreprinde mici experimente. Intr-o zi, chiar înainte de alegerile prezidenţiale americane din 2012, conştient de puternica divizare emoţională dintre liberali şi conservatori, m-am hotărât să-i pun la încercare cu un subiect controversat: autenticitatea certificatului de naştere publicat pe internet al preşedintelui Obama.

Am cerut opinii referitoare la probele strânse de experţi pentru a demonstra că documentul fusese prelucrat pe calculator.

Cu toate că nimeni nu a răspuns la întrebarea specifică, au existat numeroase comentarii. Pe unii îi inflama ideea că cineva colportează asemenea prostii împotriva preşedintelui în exerciţiu, pe când alţii se grăbeau să afirme că ştiau că nu se născuse în America.

Şi totuşi, întrebarea pe care o pusesem nu avea nimic de-a face cu preşedintele sau cu locul lui de naştere! Privea exclusiv documentul şi metoda utilizată de specialiştii care îi examinaseră. Există o diferenţă, şi când nu vedem diferenţele de acest gen, suntem orbiţi de emoţii e ca şi cum ne-am folosi capul pe post de baros, pentru a ne impune opiniile bazate pe investiţia noastră emoţională...


CUPRINS:

Prefaţă de dr. Cristian Enescu
Prefaţa autorului
Introducere la prima ediţie
Introducere la a doua ediţie

Capitolul 1: Alegeri şi iluzii

Capitolul 2: Convingerile..

Capitolul 3: Puterea deplină a convingerilor

Capitolul 4: Crearea sinelui

Capitolul 5: Ce percepem şi ce nu percepem

Capitolul 6: Mecanisme de apărare psihologică

Capitolul 7: Cine vă stăpâneşte gândurile?

Capitolul 8: Prelucrarea informaţiilor, fără ca voi să fiţi conştienţi

Capitolul 9: Un model simplu al minţii şi comportamentului

Capitolul 10: Natura controversei

Capitolul 11: Hipnoza practică

Capitolul 12: Mintea nu este un punct local în spaţiu-timp

Capitolul 13: Jocul scăderii

Capitolul 14: Curajul de a te pune la încercare

Capitolul 15: Ieşirea din transă

Capitolul 16: împărăţia lăuntrică

Capitolul 17: Schimbarea

Capitolul 18: Concluzie

Epilog

Anexa A: Ştiinţa de la baza programelor InnerTaik
Anexa B: Studiul întreprins la Penitenciarul Statului Utah
Anexa C: Poveşti de succes
Anexa D: Afirmaţii pentru putere personală nelimitată

Resurse recomandate
Note de final

Mulţumiri
Despre autor

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0171 sec