MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Apocalipsa lui Ioan

Apocalipsa lui Ioan
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2012
Pagini: 276
Format: 13X20

DESCRIERE

...cartea cuprinde ciclul de douăsprezece conferinţe (precedat de o conferinţă publică) ţinut de Rudolf Steiner la Nurnberg între 17 şi 20 iunie 1908, care dezvoltă sensul adânc al revelaţiei pline de taină a Apocalipsei lui Ioan, cu care se încheie Noul Testament.

La sfârşind volumului sunt reproduse cele şapte "peceţi", realizate în 1907 după schemele şi îndrumările lui Rudolf Steiner.

Fragment din carte:

...ar fi poate puţin prea mult dacă, spre a arăta care este legătura între antroposofie şi documente străvechi ale uneia sau alteia dintre religii - şi astăzi ne vom ocupa chiar de un străvechi document al creştinismului - am face această comparaţie: antroposofia are aceeaşi relaţie cu vechile documente religioase pe care teoriile matematice le-ar avea cu unele documente care în decursul istoriei au apărut sub forma de cărţi sau manuale de matematică.

In această privinţă există, de exemplu, un vechi manual, care în prezent nu interesează decât pe un cercetător care se ocupă cu istoria matematicii: Geometria lui Euclid.

Ea conţine pentru prima dată, sub o formă didactică, şcolărească ceea ce astăzi învaţă copiii la şcoală. Dar câţi copii mai ştiu că tot ce ei învaţă acum despre drepte paralele, despre triunghiuri, despre unghiuri etc. se află în această carte veche, că acolo s-au dat pentru prima dată aceste noţiuni omenirii!

Pe drept cuvânt este trezită în prezent în copii ideea că ei pot înţelege singuri aceste teorii şi relaţii, că dacă spiritul uman îşi pune în acţiune forţele şi le îndreaptă asupra formelor spaţiale, el este capabil să înţeleagă aceste forme fără a mai face uz de această străveche carte a lui Euclid.

Iar cel care, fără să fi ştiut absolut nimic despre ea, a asimilat teoriile matematice şi geometrice, dacă va afla ulterior că există o Geometrie a lui Euclid, o va aprecia la justa ei valoare şi va preţui pe cel care a dat, pentru prima oară, omenirii această carte.
……………………………

...ne întrebăm ce a dobândit omul pe Golgota. Două lucruri: conştienta eului şi facultatea de a percepe lumea exterioară. In schimb, lumea spirituală deschisă altădată pentru el acum s-a închis.

Oamenii din trecut vedeau cu adevărat fiinţele despre care ulterior au vorbit miturile şi legendele: Wotan, Mercur, Jupiter, Zeus. Noaptea, el vedea aceste entităţi, era printre ele.

Dar acum, prin cele două achiziţii, poarta care ducea spre aceste entităţi spirituale s-a închis, în schimb, omul a cucerit lumea exterioară, care era în jurul lui.

Spiritele şi tot ceea ce putea vedea altădată noaptea au dispărut din faţa vederii lui. înainte, el vedea divinitatea, atunci când noaptea îşi părăsea cochilia de melc a corpului fizic; acum, pentru a o mai putea percepe, trebuia să o vadă fiind în corp, dacă îi apărea în faţă.
……………………………

CUPRINS:

Nota ediţiei germane
Cuvânt introductiv al Mariei Steiner la ediţia din 1945

Conferinţa publică introductivă - Ştiinţa spirituală, Evangheliile şi viitorul omenirii

Conferinţa I
Apocalipsa ca document de iniţiere creştină

Conferinţa a II-a
Esenţa iniţierii. Prima şi a doua Pecete

Conferinţa a III-a
Scrisorile către cele şapte Biserici

Conferinţa a IV-a
Cele şapte Peceţi şi desfacerea lor

Conferinţa a V-a
Evoluţia omului în legătură cu evoluţia cosmică a Pământului. Cei douăzeci şi patru de Bătrâni şi Marea de cristal

Conferinţa a VI-a
Omul în perioada lemuriană şi în cea atlanteană. Misterul de pe Golgota

Conferinţa a VII-a
Formarea personalităţii conştiente. Coborârea în Abis. Rasa celor buni şi rasa celor răi

Conferinţa a VIII-a
Evoluţia viitoare a omenirii. Epocile de cultură ale perioadelor celor şapte Peceţi şi ale celor şapte Trâmbiţe

Conferinţa a IX-a
Tranziţia către Pământul spiritualizat. Femeia îmbrăcată cu Soarele. Fiara cu şapte capete şi zece coarne

Conferinţa a X-a
Cursul evoluţiei prin cele şapte stări de conştientă, cele şapte stări de viaţă şi cele şapte stări de formă. Vărsarea Cupelor mâniei

Conferinţa a XI-a
Numărul 666, Sorat, Demonul solar. Căderea Babilonului şi nunta Mielului. Noul Ierusalim. Mihael înfrânge balaurul

Conferinţa a XII-a
Prima şi a doua moarte. Noul Cer şi noul Pământ. Originea Apocalipsei

Note şi completări cuprinse în ediţia germană 1990

Anexă
Semnele şi evoluţia celor trei logoi în omenire


Autor: Apocalipsa lui Ioan

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0463 sec