MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Biologie, manual pentru clasa a V-a - Atia Mihaela Fodor (Contine editia digitala) - Fodor, Atia Mihaela

DESCRIERE

 

 
Manualul se prezinta ca un ghid necesar cercetarii si cunoasterii lumii vii si raspunde interesului elevilor pentru cunoasterea mediului, exprimat prin intrebarile frecvente pe care si le pun elevii, prin curiozitatea si interesul pentru informatiile privind speciile de vietuitoare in mediul lor de viata.Trasaturile care dau coerenta si originalitate prezentului manual sunt:

1. Incurajarea desfasurarii orelor in contexte nonformale prin lecturarea unor texte care redau aspecte din ecosisteme si prin recomandari privind stimularea desfasurarii orelor intr-un spatiu natural (parc, padure, livada etc.).

2. Abordarea cunostintelor prin interactivitate, facandu-se apel la gandirea logica si la intelegerea notiunilor, incurajandu-se analiza unor aspecte din ecosisteme si prognosticarea prin idei argumentate a unor consecinte ale activitatii omului asupra vietuitoarelor si argumentarea ideilor.

3. Tratarea diferentiata a elevilor, la finalul fiecarei lectii existand sarcini de lucru cu diferite grade de dificultate care dau posibilitatea cadrelor didactice sa lucreze diferentiat cu elevii, in functie de abilitatile lor.

                In concluzie, manualul propune un demers didactic ce sustine constructia constienta, participativa a invatarii, un parcurs didactic ponderat si flexibil, care face ca efortul elevilor sa fie echilibrat, pe masura particularitatilor individuale ale fiecaruia.


Nr. de pagini: 88
Anul aparitiei: 2017
Autori: Atia Mihaela Fodor, Leontina Monica Suna, Viorica Boldisor, Carmen Mihaela Ciuculescu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0158 sec