MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Calea luptătorului paşnic - O carte care vă poate schimba viaţa

Calea luptătorului paşnic - O carte care vă poate schimba viaţa
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 360
Format: 13x20

DESCRIERE

În pofida succesului sau, studentul si campionul mondial de gimnastica Dan Millman este bântuit de senzatia ca ceva lipseste din viata sa. Trezit într-o noapte de un cosmar, el pleaca la plimbare si intra din întâmplare într-o benzinarie deschisa non-stop, unde cunoaste un batrân pe nume Socrate, care îi va schimba pentru totdeauna cursul vietii. Ghidat de excentricul luptator, atras de o tânara care apare si dispare ca un spiridus în viata sa. Dan începe o odisee spirituala prin lumea luminii si a umbrelor, a iubirii si misterelor, îndreptându-se catre o confruntare finala care îl poate ori elibera, ori distruge.
Acest roman clasic, povestit cu multa sensibilitate, dar si cu umor, se adreseaza luptatorului pasnic care exista în fiecare dintre noi. Nenumarati cititori au fost impresionati pâna la lacrimi de lectura sa, au râs si au plâns, au trait chiar momente de iluminare, redescoperind semnificatia mai profunda a vietii. Calatoriti împreuna cu Dan pe calea luptatorului pasnic, catre fericirea de dincolo de ratiune. Descoperiti singuri de ce se spune ca aceasta carte schimba cursul vietii celui care o citeste.
Un student la un colegiu american, sportiv de performanta, întâlneste într-o benzinarie un om care îi va schimba viata. Dupa ce îi stârneste interesul, maestrul (de arte martiale si nu numai) care lucra ca simplu angajat la benzinarie, îl ajuta pe tânarul student sa descopere o lume noua - lumea spiritului. Cartea descrie chiar acest proces al transformarii gradate a tânarului într-un cautator spiritual, într-un luptator pasnic. Ceea ce este remarcabil este modul în care are loc transformarea personajului principal dintr-un tânar superficial într-o fiinta constienta: experientele spirituale pe care batrânul maestru i le induce tânarului discipol pentru a-l ajuta sa vada si partea nevazuta a lumii în care traim, descrierea emotiilor intense traite de personajele cartii de-a lungul urcusurilor si coborâsurilor specifice evolutiei spirituale.

Fragment din carte

- Vino cu mine. Doresc sa-ti arat ceva.
Ne-am îndreptat împreuna catre coltul garajului, de unde am contemplat privelistea. Luminile orasului San Francisco se vedeau perfect.
- Lumea pe care o vezi, mi-a spus el, aratând cu bratul pâna departe, este o scoala, Dan. Singurul profesor real este viata. Ea ne ofera foarte multe experiente, si daca acestea ar fi capabile sa aduca cu sine întelepciunea si împlinirea, toti oamenii vârstnici ar fi niste maestri iluminati si fericiti. Din pacate, lectiile pe care ni le ofera experientele noastre sunt ascunse. Nu toata lumea stie sa le desluseasca. Eu te pot învata sa înveti din experientele tale astfel încât sa privesti aceasta lume cu claritate, si crede-ma, ai mare nevoie de claritatea vederii. Inima ta stie foarte bine acest lucru, dar mintea ta se revolta. Se pare ca nu ai apucat înca sa transformi cunoasterea în întelepciune.
- Nu sunt foarte sigur ca ai dreptate. De fapt, mi se pare chiar ca exagerezi.
- Nici vorba, Dan. Tu înca nu stii acest lucru, dar te asigur ca îl vei afla cât de curând.
Ne-am întors la birou, dar chiar atunci, la benzinarie a oprit o Toyota de un rosu stralucitor. Socrate a continuat sa vorbeasca, în timp ce deschidea capacul de la rezervorul de benzina.
- La fel ca atâtia alti oameni, ai fost si tu învatat sa acumulezi informatii din afara ta, din carti, reviste, de la experti.
A bagat apoi pompa în deschizatura capacului.
- La fel ca în cazul acestei masini, tu te deschizi si lasi faptele sa patrunda în tine. Uneori, informatiile primite sunt de buna calitate, precum benzina premium, dar alteori ele sunt de proasta calitate, ca o benzina cu cifra octanica mica. Iti cumperi cunoasterea la pretul pietei, cam la fel cum procedezi cu benzina.
- Hm, bine ca mi-ai amintit. Perioada de plata a taxelor pentru urmatorul semestru expira în doua zile.
Socrate a dat din cap afirmativ si a continuat sa umple rezervorul masinii. Chiar si dupa ce acesta s-a umplut, el a continuat sa bage benzina în el, pana când aceasta a început sa se scurga la sol, facând o balta în jur.
- Hei, Socrate, rezervorul s-a umplut. Ce faci?!
Fara sa-i pese, a continuat sa bage benzina în rezervor, spunându-mi:
- Dan, la fel ca si acest rezervor, mintea ta da pe-afara de prejudecati si de tot felul de cunostinte inutile. Cunosti multe fapte si opinii, dar nu stii aproape nimic despre tine însuti. Înainte de a putea învata ceva nou, va trebui sa-ti golesti rezervorul.
A rânjit ironic, mi-a aratat mizeria de pe jos si mi-a spus:
- Te rog, curata locul.
Am avut impresia ca nu se refera numai la benzina de pe jos. Am început imediat sa spal cu furtunul benzina scursa. Socrate a luat banii de la sofer si i-a oferit în schimb un zâmbet, împreuna cu restul. Apoi s-a întors în birou si s-a asezat confortabil.
- Si ce intentie ai, sa ma umpli cu propriile tale opinii si fapte? Am încercat eu sa-l iau peste picior.
- Nu este vorba de fapte, ci de întelepciunea trupului.
- Cum adica, „întelepciunea trupului”? - Tot ceea ce trebuie sa stii cu adevarat se afla deja în tine. Toate secretele universului se afla înmagazinate în memoria celulelor tale. Tu nu ai învatat însa cum sa citesti aceasta întelepciune. De aceea, nu prea ai de ales decât sa citesti carti si sa asculti tot felul de experti, în speranta ca acestia au dreptate.
Nu-mi venea sa cred. Acest marunt lucrator la o benzinarie îmi acuza profesorii de la universitate de ignoranta si încerca sa-mi spuna ca educatia mea de la colegiu este inutila.
- Am înteles ce vrei sa spui cu acest concept, de „întelepciune a trupului”, dar nu cred în el.
A scuturat cu blândete din cap.
- Întelegi multe lucruri, dar nu ai realizat practic nimic.
- Ce vrei sa spui cu asta?
- Întelegerea se refera de regula la capacitatea unidimensionala a intelectului de a percepe lumea. Ea conduce într-adevar la cunoastere. Pe de alta parte, realizarea este tridimensionala, fiind întelegerea simultana a mintii, inimii si instinctului. Ea nu se poate naste decât din experienta directa.
- Tot nu înteleg.
- Iti mai amintesti cum a fost atunci când ai învatat pentru prima oara sa conduci? Înainte, erai un simplu pasager. Întelegeai despre ce este vorba, dar nu ai realizat cu adevarat decât atunci când ai apasat tu însuti pedala acceleratorului.
- Este foarte adevarat! Îmi amintesc perfect cum a fost. Deci, la asta te referi atunci când vorbesti de realizare!
- Exact! Acest sentiment descrie perfect experienta realizarii. Va veni o zi când vei spune acelasi lucru si în legatura cu viata.
Am stat câteva clipe linistit, dupa care am spus:
- Tot nu mi-ai explicat cum functioneaza întelepciunea trupului.
- Vino cu mine.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.022 sec