MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Cartea barbatului

Cartea barbatului
Preț: 18,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2001
Pagini: 414
Format: 13x20

DESCRIERE

Sunt multi acei barbati care aspira sa traiasca o existenta fericita, bucurându-se ani multi de viata. Daca aceasta aspiratie ar fi fost suficienta, având în vedere ca nu credem ca exista fiinte masculine care sa nu vrea aceasta, ar însemna ca pe acest Pamânt ar fi trebuit sa traim deja aceasta viata paradisiaca. De ce totusi nu este înca asa? Pentru ca Barbatul, desi vrea, înca nu stie care este rolul care îi revine lui în povestea cu Fericirea. Si atât timp cât îsi ignora propriul sau rol neasumându-si cu curaj propria cunoastere si perfectionare, el este cel care singur îsi baricadeaza drumul catre adevarata existenta, adevarata fericire. De multe ori, omul si-a negat statutul de fiu al lui Dumnezeu, a negat si amputat prin falsa pudoare si morala ceea ce de fapt nu vroia sa cunoasca; dominat de dogme religioase si condus de idei sociale retrogade, omul a întârziat procesul evolutiei sale constiente prin cunoastere de sine. Sexualitatea pervertita, homosexualitatea, lesbianismul, recrudescenta violentei sado-masochiste, violenta sexuala, bolile venerice, impotenta psihica si fizica, S.I.D.A., problemele de cuplu, divorturile, proliferarea instinctelor animalice, spiritul gregar, de turma, manipularea perversa a maselor, goana nebuneasca dupa satisfactii efemere, mitul hedonismului, fricile tenebroase, magia neagra, satanismul si multe alte manifestari au fost facute cu putinta datorita ignorarii acestui plan al fiintei umane: PLANUL SEXUAL - locul de întâlnire al instictului, fiziologicului, impulsului dinamic creator, psihismului si, în acelasi timp, al spiritualitatii prin promisiunea împlinirii si a refacerii TOTULUI în jocul permanent dinamic al contrariilor îmbratisate, încarnate în BĂRBAT si FEMEIE.

Prea mult a întârziat Barbatul, ratacind aiurea prin hatisuri refuzând sa admita si sa patrunda prin întelegere realitatea acestui nivel, preferând sa amputeze silnic o parte din sine sacrificând-o pe altarul falsei morale. Puritanismul habotnic si dogmatismul religios l-au facut sa-si piarda luciditatea. Este timpul sa se trezeasca si sa realizeze ca propria sa existenta poate lua o turnura noua, pozitiva, cea a afirmarii prin cunoastere si experimentare a realitatilor interioare în care SEXUALITATEA, EROSUL si IUBIREA sunt într-o strânsa legatura cu SPIRITUALITATEA.

Întotdeauna adevarata masculinitate a avut ca reprezentare generica barbatul puternic, plin de forta, care îsi asuma cu curaj misiuni dificile în timpul carora el da dovada de îndrazneala si cutezanta, abnegatie si iubire, stapânire de sine si sacrificiu - într-un cuvânt - EROISM.

Aceasta carte îsi propune sa reamintesca si sa retrezeasca aceste valori în constiinta barbatului de la sfârsitul mileniului II, aceasta reprezentare a adevaratei masculinitati plasând barbatul în rolul pe care el ar fi trebuit sa-i joace dintotdeauna: acela de a reusi sa împlineasca, sa cucereasca, sa sustina si sa încununeze existenta si implicit întreaga sa viata printr-o veritabila forta a barbatiei sale manifestate liber si armonios, care se revarsa plina de bunatate si tandrete asupra Aceleia care l-a sprijinit si l-a înteles, lasându-se de multe ori prea usor cucerita si înselata. Sa nu uitam noi, barbatii, ca existenta lânga noi a Femeii ne impune nobila atitudine de a oferi, darui, bucura, împlini acesteia cele mai înalte aspiratii ale sale de iubire si fericire plenara, si pentru a fi capabili de acest lucru trebuie înainte de toate sa stim cum sa o facem, si mai apoi plini de elan sa îndraznim sa o facem. în aceasta directie, este bine sa reamintim aici un aforism al întelepciunii orientale: "Mai presus de cei care nu stiu sunt cei care dobândesc cunostinte sau citesc; mai presus de acestia sunt cei care înteleg; mai presus de cei care înteleg sunt cei care aplica; mai presus de acestia sunt cei care obtin rezultate; mai presus de acestia sunt cei care obtin perfectiuni (capacitati paranormale); si mai presus de toti acestia sunt cei care dobândind întelepciunea realizeaza ca totul devine cu putinta."

Din perspectiva aceasta, acum putem întelege cum este cu putinta ca acest univers al sexualitatii sublimate si spiritualizate sa deschida pentru orice barbat curajos si hotarât portile unui tarâm sublim a carui cucerire nu depinde decât de el însusi: ETERNUL FEMININ si prin acesta însasi VIAŢA.

Adevarata masculinitate, forta impetuoasa, elanul nestavilit, spiritul cuceritor, curajul vitejesc, eroismul, temeritatea fara margini sa fi ajuns astazi doar cuvinte fara acoperire? Ce este acel val care umbreste stralucirea glorioasa a celui menit sa cucereasca Olimpul? Ce-l uzurpa insidios, tradându-l în fata Naturii pe cel care si-a propus s-o cucereasca? Unde este adevaratul Barbat? striga disperata Femeia.

Ajuns la sfârsitul secolului XX, Barbatul, caci despre el vom vorbi în aceasta carte, a devenit mai vulnerabil ca oricând de-a lungul istoriei sale. "Sprijinit" de cuceririle stiintei, "sustinut" artificial prin hormoni, purtat de curente si ideologii fara substanta, demagog, dogmatic, handicapat deseori de vicii, amenintat de boli incurabile, abrutizat si traind fara credinta, Barbatul se scufunda. Materialism, ateism, bani, afaceri, sex, alcool, droguri... Aceasta este lumea sa. O iluzie care-l tine bine agatat cu ancora placerii din care gusta avid uitând de sine. Se trezeste uneori din cosmar, dar nu rezista în fata realitatii crunte. Vrea sa uite si reuseste imediat plonjând din nou - pentru a câta oara? - în SEX. Aici, se scurge repede, stralucind din ce în ce mai pal. Luminile-i din ochi s-au sters. E trist si obosit. Poate ca Mâine?

Îndepartat din ce în ce mai mult de el însusi, negându-si perfid forta virila prin actul disperat al risipirii fara frâna, Barbatul devine "desfrânatul". Aratat cu degetul de Papii inchizitori, Barbatul se retrage în cap, devenind cerebral. Ratiunea îi limiteaza înflacararea, îi topeste elanul de învingator, riscurile îl sperie, Iubirea devine un orizont prea îndepartat a carui cucerire îi solicita trupu-i vlaguit. Oare sa renunte? Undeva în el, o sclipire înca pâlpâie. Daca ar putea sa o înteteasca, sa o aprinda, sufletul sau rece s-ar mai încalzi. O lacrima se scurge calda pe obraz. Oare va reusi? De undeva, din colt, Femeia îl priveste cum se Ridica. La rândul ei se ridica, îl va însoti.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.048 sec