MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

CASA DOCTORULUI DEE

CASA DOCTORULUI DEE
Preț: 39,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 416
Format: 13x20

DESCRIERE

„Ackroyd este o forta a naturii!” – Financial Times

Cand mosteneste de la tatal sau o casa veche din cartierul londonez Clerkenwell, Matthew Palmer simte ca devine parte din trecutul ei. Hotarat sa-i dezlege misterul, el descopera cu uimire, dar si cu groaza, ca vechiul proprietar fusese practicant al magiei negre.

Continuandu-si cercetarile, Matthew „se intalneste” cu faimosul alchimist si astrolog din secolul al XVI-lea John Dee.

Cufundandu-se in consemnarile despre experimentele alchimice ale acestuia, Matthew incepe sa observe cum in jurul sau reinvie fortele misterioase ale trecutului.

„Cu siguranta ca nici un romancier englez de la Dickens incoace nu a surprins atat de profund spiritul Londrei precum Peter Ackroyd. El pare sa perceapa si sa redea pana si cele mai fine nuante ale acestui oras vast, rece, enigmatic, prin excelenta imposibil de patruns.” – Robert Carver, Scotsman

„O clasica poveste cu fantome, plina de suspans…, dar si un roman modern in toata puterea cuvantului.” – Caroline Moore, The Times
Despre autor


Peter Ackroyd
Romancierul, biograful si poetul PETER ACKROYD (n. 1949, la Londra) a studiat la universitatile Cambridge si Yale. A lucrat apoi la revista The Spectator, ca redactor literar (1973-1977), ulterior ca redactor coordonator (1978-1982) si critic de film. În prezent, detine o rubrica de recenzie de carte in cotidianul The Times si o alta rubrica permanenta la radio. Din 1984, este membru al Societatii Regale de Literatura. Este autorul unei opere vaste, ce cuprinde romane : The Great Fire of London (1982), Hawksmoor (1985, distins cu Guardian Fiction Prize si Whitbread Novel Award), Chatterton (1987, finalist la Booker Prize), First Light (1989), English Music (1992), The House of Doctor Dee (1993), Dan Leno and the Limehouse Golem (1994), Milton in America (1996), The Plato Papers (1999), The Clerkenwell Tales (2003), The Lambs of London (2004), The Fall of Troy (2006), The Casebook of Victor Frankenstein (2008) ; biografii dedicate lui Oscar Wilde (volum distins cu Somerset Maugham Award), T.S. Eliot (volum distins cu Whitbread Biography Award si Heinemann Award), Charles Dickens, William Blake, Thomas More (volum distins cu James Tait Black Memorial Prize), volume de poezie, piese de teatru, lucrari de istorie culturala, eseuri si carti pentru copii. A publicat, de asemenea, o celebra istorie a metropolei care i-a influentat profund scrierile. London: The Biography (2000) , castigatoare a South Bank Show Annual Award for Literature. În anul 2003, a fost innobilat de regina Elisabeta a II-a cu titlul de Comandor al Imperiului Britanic.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.018 sec