MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Cele sapte legi spirituale din yoga

Cele sapte legi spirituale din yoga
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 240
Format: 13x20

DESCRIERE

Cele sapte legi spirituale din yoga. Ghid practic pentru vindecarea trupului, a mintii si a spiritului - Dr. Deepak Chopra, Dr. David Simon


…scopul cărţii de faţă este acela de a reintroduce spiritualitatea în practica actuală a exerciţiilor yoga.


Yoga este îndeobşte cunoscută drept o cale minunată de a-ţi îmbunătăţi flexibilitatea, echilibrul, tonusul muscular şi rezistenţa.

Orice practicant a trăit experienţa sentimentelor de linişte interioară şi vitalitate, care îţi străbat organismul în timpul unei şedinţe reuşite de yoga şi care te însoţesc pe tot parcursul zilei.

Asemenea beneficii nu fac însă decât să sugereze extraordinara forţă transformatoare a acestei practici profund spirituale.


Cuvântul „yoga“ derivă din rădăcina sanscrită yuj, care înseamnă „uniune“. Deepak Chopra şi David Simon explică forţa pe care o are yoga — de a unifica mintea, corpul şi spiritul, pentru a ne ajuta să rezonăm cu ritmurile grandioase ale universului.

Avându-şi originile în India Antică şi fiind un element central în Ayurveda (cea mai veche ştiinţă a vindecării bazată pe înţelepciunea tradiţională), yoga înseamnă mult mai mult decât un exerciţiu de rutină.


Yoga este ştiinţa completă de a trăi echilibrat, e calea spre atingerea unui nivel superior de cunoaştere şi spre bucuria datorată împlinirii de sine.


Principiile şi tehnicile yoga descrise în acest ghid reprezintă cheia pentru a vă debloca potenţialul creator infinit, capacitatea de a oferi iubire şi compasiune, dar şi abilitatea de a dobândi succes în toate planurile vieţii.


Deepak Chopra şi David Simon încep prin a înfăţişa cele opt ramuri tradiţionale din yoga. Numai una dintre acestea, Asana, se ocupă de posturile fizice pe care noi le asociem în mod uzual cu yoga.

Cei doi autori prezintă apoi rolul fundamental pe care cele Şapte Legi Spirituale îl joacă în metoda propusă de yoga pentru a atinge iluminarea.

Acestea sunt:

Pura potenţialitate,

Dăruirea,

Karma,

Cel mai mic efort,

Intenţia şi dorinţa,

Detaşarea şi Dharma.

În continuare, ei ne pun la dispoziţie instrumentele prin care putem să includem programul celor Şapte Legi Spirituale din Yoga în viaţa noastră cotidiană, folosindu-ne de: tehnici de meditaţie, mantre, exerciţii de respiraţie şi posturi yoga alese cu grijă şi ilustrate sugestiv prin imagini.


Cartea de faţă este un portal spre o dimensiune spirituală mai profundă şi un important pas spre o viaţă mai fericită, mai armonioasă şi mai abundentă.


Dr. Deepak Chopra, american de origine indiană, este cel mai cunoscut şi mai respectat practician în domeniul medicinei alternative. Fiind specializat în medicină internă şi endocrinologie, Chopra a predat în şcolile medicale din cadrul universităţilor Tufts, Boston şi Harvard. A lucrat şi ca şef de secţie la New England Memorial Hospital din Massachusetts. Ulterior, a studiat Ayurveda şi s-a implicat în practica privată.


De-a lungul anilor, a scris peste 65 de cărţi, care au fost traduse în 35 de limbi, fiind vândute în lumea întreagă în peste 25 de milioane de exemplare. Aproape 20 dintre titlurile sale au fost declarate „bestseller New York Times“. Este unul dintre cei mai bine cotaţi autori ai ultimilor 20 de ani.

A devenit un orator celebru pentru discursurile sale şi, de asemenea, a conceput nenumărate programe de instruire audio şi video. Scrie în mod regulat editoriale pentru San Francisco Chronicle şi Washington Post şi este periodic invitat în emisiunile de televiziune cu largă audienţă în SUA. În ultimii ani, a fost de mai multe ori distins cu premii pentru eforturile sale umanitare.


Dr. David Simon este un pionier în domeniul medicinei holistice. După finalizarea studiilor universitare, a urmat câteva stagii diferite de specializare în universităţile din San Diego şi Colorado.

Şi-a început practica privată în domeniul neurologiei, apoi a fost şef de secţie şi director medical în Centrul de Reabilitare Neurologică şi în Laboratorul de Neurofiziologie Clinică din Sharp Cabrillo Hospital. Simon a studiat tradiţiile antice din India, China şi Tibet şi a devenit expert în Ayurveda şi yoga. Ulterior, a căutat să combine în practica sa medicală vechile ştiinţe vindecătoare ale Orientului cu cele mai recente descoperiri ale medicinei din Occident.


În 1996, Deepak Chopra şi David Simon au fondat împreună The Chopra Center for Wellbeing, situat în Carlsbad, California.


Fragment din carte:

Cele Şapte Legi Spirituale în acţiune

Programul celor Şapte Legi Spirituale din Yoga îşi propune să îmbunătăţească nivelul vitalităţii fizice a practicantului, să elimine blocajele emoţionale din inimă şi să îi stimuleze bucuria şi entuziasmul pentru viaţă.

Începând de la lansarea ei în 1994, cartea lui Deepak Chopra, The Seven Spiritual Laws of Success, a îmbunătăţit viaţa a milioane de cititori din întreaga lume.

Prin cele şapte principii uşor de asimilat, cartea The Seven Spiritual Laws of afirmă că armonia, fericirea şi bunăstarea sunt la înde mâna oricui este dispus să îmbrăţişeze o abordare a vieţii din perspectiva conştiinţei.

Programul nostru yoga reuşeşte să pună în aplicare cele şapte legi prin intermediul principiilor şi tehnicilor unei practici bazate pe activarea conştiinţei.

Salutăm popularitatea tot mai mare de care se bucură yoga în lumea occidentală. Chiar dacă motivaţia princi pală pentru care v-aţi propus să urmaţi şedinţele de yoga a fost să scăpaţi de kilogramele în plus sau să vă dezvoltaţi masa musculară, este imposibil să nu vă bucuraţi de avantajele mai subtile, cum ar fi o mai mare vitalitate şi redu cerea evidentă a nivelului de stres.

Yoga este un sistem practic de conştientizare a potenţialului uman. Nu este nevoie să credeţi neapărat într-un set de principii pentru a vă bucura de avantajele lui....

……………………

CUPRINS:

Prefaţă. Cele patru forme de yoga
Mulţumiri
Introducere

PARTEA I
FILOZOFIA YOGA

Capitolul 1
Yoga înseamnă unitate

Capitolul 2
Consideraţii despre suflet

Capitolul 3
Calea regală spre unitate

Capitolul 4
Cele Şapte Legi Spirituale din Yoga

PARTEA A II-A
MEDITAŢIA ŞI RESPIRAŢIA

Capitolul 5
Meditaţia: cum să liniştim o minte agitată

Capitolul 6
Eliberarea energiei: tehnicile de respiraţie Pranayama şi practicile Bandha

PARTEA A III-A
PRACTICA YOGA

Capitolul 7
Conştiinţa în mişcare: asanele yoga

Capitolul 8
Cele Şapte Legi Spirituale aplicate într-o şedinţă de yoga

Concluzie
Lecturi recomandate

Index


Autori: Deepak Chopra, David Simon

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.062 sec