MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Codul muncii. Actualizat 5 ianuarie 2016

Codul muncii. Actualizat 5 ianuarie 2016
Preț: 12,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-27-0498-8
Editura:
Anul publicării: 2016
Categoria: Muncii

DESCRIERE

Codul muncii – Legea nr. 53/2003 – este actul normativ de baza in ceea ce priveste relatiile de munca, prin care sunt stabilite principiile fundamentale in materie, sunt reglementate formarea, desfasurarea si incetarea raporturilor de munca, modul in care se efectueaza controlul aplicarii acestor dispozitii, precum si jurisdictia muncii. De asemenea, Codul muncii reprezinta dreptul comun in cazul raporturilor de munca reglementate prin legi speciale, in masura in care acestea nu contin dispozitii specifice derogatorii.

Lucrarea este destinata in primul rand celor care studiaza disciplina Dreptul muncii la facultatile de drept, insa este utila tuturor celor implicati intr-un raport de munca, fie in calitate de angajat, fie de angajator.

In aceasta editie sunt redate, in extras, deciziile pronuntate in solutionarea recursurilor in interesul legii si hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dar si Decizia Curtii Constitutionale nr. 814/2015, prin care s-a constatat ca dispozitiile art. 60 alin. (1) lit. g) din Codul muncii sunt neconstitutionale, scopul reglementarii, acela de a proteja activitatea sindicala prin instituirea unei masuri de protectie a mandatului exercitat de reprezentantii alesi in organele de conducere ale sindicatelor, neputand veni in coliziune cu interesele angajatorului, care, respectand dispozitiile criticate, este pus in situatia de a suporta o sarcina excesiva, de natura a-i afecta dreptul de proprietate, consacrat de art. 44 din Constitutie. Mentionam ca motivarea integrala a acestor decizii poate fi consultata online la adresa http://bibliotecahamangiu. ro/.

In plus, sub articolele din Codul muncii au fost facute note de trimitere catre legislatia conexa si a fost intocmit un index alfabetic.
Cartea este tiparita in format A5 (145x205 mm), pe hartie de editie.

 

Data Aparitiei 14 ian. 2016

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.048 sec