MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Comunicare în limba română - Caietul elevului pentru clasa pregătitoare

DESCRIERE

Caietul auxiliar cuprinde o colecție de lecții sub forma unor fișe de învățare, cu exemple de rezolvare sugestive pentru înțelegerea cerințelor. Acestea sunt structurate în 11 unități de învățare cu teme de interes pentru copilul din clasa pregătitoare; prima unitate vizează evaluarea inițială, iar ultima recapitularea și evaluarea finală. Fiecare unitate de învățare se încheie cu două pagini destinate recapitulării și evaluării.

Fiecare unitate tematică este organizată în jurul unor imagini mari, ceea ce oferă, la finalul unității, posibilitatea construirii de către elevi a unei povestiri prin relatarea succesivă a întâmplărilor la care participă personajele.

Ilustrația reprezintă elementul de bază pentru învățare, oferă elevilor bucuria de a descoperi aspecte din universul copilăriei. Prezența ilustrațiilor mari, de la primul exercițiu, constituie punct de plecare în învățare prin raportarea copilului fie la experiențe de viață trăite, fie la contexte de învățare bazate pe întâmplări posibile în realitate/imaginare.

Caietul conține sarcini de învățare/jocuri adecvate disciplinei Comunicare în limba română, dar și sarcini care asigură transferul către alte discipline, facilitând abordarea integrată a învățării (acestea sunt marcate distinct). Exercițiile sunt atractive, au grade diferite de dificultate, se succed corespunzător etapelor învățării: orientare, achiziții noi, aplicare, transfer și evaluare; dobândirea achizițiilor se face în mod intuitiv; jocurile și exercițiile cu caracter creator au o pondere semnificativă. Caietul oferă spațiu adecvat pentru trasarea elementelor grafice și a conturului literelor.

Fiecare unitate de învățare propune noi tipuri de exerciții, care se consolidează pe parcursul acesteia, facilitând formarea deprinderilor de activitate independentă a elevilor.

Sarcinile de învățare respectă integral programa școlară, se adresează tuturor elevilor; acestea pot fi adaptate și la nevoile acelora care au deja formate deprinderile de citire.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0220 sec