MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Constitutia Romaniei, Conventia europeana a drepturilor omului, Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene actualizat 1 septembrie 2019

Constitutia Romaniei, Conventia europeana a drepturilor omului, Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene actualizat 1 septembrie 2019
Preț: 15,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-27-0013-3
Editura:
Anul publicării: 2016
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Cartea reuneste principalele instrumente nationale si europene in domeniul protectiei drepturilor si libertatilor fundamentele ale omului: Constitutia Romaniei, Conventia europeana a drepturilor omului si Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

Constitutia Romaniei din 1991 reprezinta cadrul legislativ de baza pentru organizarea si functionarea statului si societatii pe baze democratice. Editia de fata cuprinde textul ei revizuit prin Legea nr. 429/2003 si republicat in Monitorul Oficial nr. 767 din 31 octombrie 2003, cele mai multe articolele fiind insotite de trimiteri la legislatia speciala conexa, actualizata pana la data de 6 ianuarie 2016.

Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale si protocoalele sale aditionale garanteaza si protejeaza drepturile si libertatile fundamentale ce au ca titulari persoane fizice, privite individual, sau diverse entitati sociale din statele membre ale Consiliului Europei. In prezentul volum este redat textul Conventiei, alaturi de Primul Protocol aditional si de Protocoalele nr. 4, nr. 6, nr. 7, nr. 12, nr. 13, nr. 15 si nr. 16.

Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene cuprinde ansamblul drepturilor civice, politice, economice si sociale ale cetatenilor europeni si ale tuturor celor care locuiesc pe teritoriul Uniunii Europene. Documentul a fost proclamat in mod oficial la Nisa, la 7 decembrie 2000, de Parlamentul European, Consiliu si Comisie, iar in decembrie 2009, odata cu intrarea in vigoare a Tratatului de la Lisabona, i-a fost conferita aceeasi forta juridica obligatorie ca aceea a tratatelor. In aceasta editie este prezentat textul publicat in Jurnalul Oficial, seria C, nr. 326 din 26 octombrie 2012.

Lucrarea Constitutia Romaniei, Conventia europeana a drepturilor omului, Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene se adreseaza nu numai specialistilor in drept, ci tuturor cetatenilor romani, in vederea unei corecte cunoasteri a drepturilor, libertatilor si indatoririlor fundamentale.

 

 

Data Aparitiei 1. 09 2019

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.034 sec