MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Copiii lui Hansen

Copiii lui Hansen
Preț: 22,95 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 204
Categoria: Proza

DESCRIERE

Traducere din limba sirba de Annemarie Sorescu Marinkoviä

Roman cistigator al premiului Meša Selimović (cel mai bun roman publicat in 2004 in Bosnia si Hertegovina, Croatia, Muntenegru si Serbia)

Actiunea romanului Copiii lui Hansen se desfasoara in Romania, mai exact in leprozeria de la Tichilesti, ultimul lazaret de acest fel din Europa, un univers inchis si damnat in care isi petrec viata o mina de oameni proscrisi de familie si prieteni din cauza cumplitei lor maladii. Morti pentru lume, fara o legatura oricit de fragila cu ea, leprosii asista de la distanta la evenimentele care au zguduit Europa in ultima jumatate a secolului trecut, de la al Doilea Razboi Mondial pina la revolutia din 1989. In interiorul granitelor acestui spatiu, mai putin spital si mai mult anticamera a mortii, se construiesc ierarhii si relatii de putere, afinitati si dusmanii, iubiri si tradari. Fara a ocoli niciunul dintre amanuntele socante ale vietii cotidiene, de la imbratisare la crima, Spahić pune in scena, cu o extraordinara subtilitate, drama totalitarismului si a izolarii, in care singurul punct luminos, desi iluzoriu, este aspiratia spre libertate.

„Leprozeria de la Tichilesti, descrisa de Spahić este o superba metafora a dictaturii din Romania comunista.” (Corriere della Sera)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.069 sec