MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Crescatoria de prepelite

Crescatoria de prepelite
Preț: 33,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 144
Format: 16,5x15

DESCRIERE

Carnea şi ouăle de prepeliţa, fiind recunoscute pentru efectele benefice din punct de vedere medical, dar şi al gustului foarte bun, au ajuns să fie extrem de solicitate pe piaţa mondială.

Indiferent din ce colţ al lumii eşti şi indiferent de zona în care locuieşti, sau ai vrea să fii şi să-ţi pui temelia unui bussines, creşterea prepeliţelor este una dintre acele afaceri pe care le puteţi demara şi dezvolta cu eforturi minime.
..............
...incepand cu anii 2009-2010 marile magazine au descoperit apetitul romanilor pentru carnea si ouale de prepelita lucru care a dus la aparitia acestor produse in marile supermarket-uri precum Metro, Carrefour, Real, etc... din pacate produsele vin din import din cauza lipsei de crescatori capabili sa satisfaca constant aceasta cerere.

Mai mult, comercializarea produselor obtinute in urma cresterii prepelitelor este usurata de faptul ca oul de prepelita contine de 5 ori mai mult fier, calciu, potasiu, zinc, de 6 ori mai multa vitamina B5 si de 15 ori mai multa vitamina B2 decat oul de gaina.

Este foarte gustos si pe langa alimentatia de zi cu zi este folosit la tratamente naturiste impotriva unor boli precum: ulce, astm, colesterol, diabet, potenta, boli de ficat, etc.

Referitor la carnea de prepelita, este de o calitate deosebita si foarte cautata in supermarketuri si restaurante. Dar aproximativ o treime din carnea si ouale de prepelita se vand in magazine alimentare si pietele agro-alimentare cu desfacere en-detail sau en-gros!


CUPRINS

CAPITOLUL I Introducere în coturnicultură

1.1. Istoric.
1.2. Importanţa creşterii prepeliţelor
1.3. Vânătoarea

CAPITOLUL II Să cunoaştem prepeliţele

2.1. Rase de prepeliţe
2.2. Anatomie

CAPITOLUL III Creşterea prepeliţelor

3.1. Adăpostul (Coteţul prepeliţelor)
3.2. Tehnologii de creştere a prepeliţelor
3.3. Tehnologia necesară.
3.4. Incubaţia
3.5. Creşterea puilor.
3.6. Hrana necesară

CAPITOLUL IV Riscurile de îmbolnăvire. Prevenirea şi tratarea bolilor

4.1 Prevenirea bolilor
4.2. Principalele boli ale prepeliţelor
4.3. Utilizarea medicamentelor

CAPITOLUL V Produsele valorificabile

5.1. Valorificarea cărnii de prepeliţă
5.2. Ouăle de prepeliţa. Structură şi compoziţie chimică.
5.3. Valorificarea deşeurilor (dejecţiile) şi a fulgilor

CAPITOLUL VI Recomandări culinare şi medicale

6.1. Preparate culinare din carne de prepeliţă
6.2. Preparate culinare cu ouă de prepeliţă
6.3. Recomandări medicale

BIBLIOGRAFIE

Autor: Mihaela Vasioiu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.032 sec