Cum sa nu mori - descopera alimentele dovedite stiintific ca previn si inverseaza boala

Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor: Michael Greger, Gene Stone
ISBN: 9786067560251
Editura: Adevar Divin
Anul publicării: 2017
Pagini: 512
Categoria: Vindecarea bolilor
DESCRIERE
Adevărul trist este că cei mai mulţi dintre doctori pot trata bolile acute, dar nu şi pe cele cronice (pe care nu ştiu nici măcar cum să le prevină). Cele 15 cauze primare ale mortalităţii premature – boli precum cea cardiovasculară, cancerul, diabetul, Parkinson, hipertensiunea şi altele – răpesc anual viaţa a 1, 6 milioane de americani.
Acest lucru nu este însă obligatoriu. Urmând sfaturile doctorului Greger, susţinute de dovezi ştiinţifice solide, tu poţi învăţa ce alimente trebuie să consumi şi ce schimbări ale stilului de viaţă trebuie să introduci în viaţa ta pentru a preveni şi pentru a combate aceste boli, prelungindu-ţi astfel viaţa...
...
... pe lângă alimentele recomandate pentru tratarea principalelor 15 cauze ale mortalităţii, cartea Cum să nu mori include Lista Celor 12 Alimente Recomandate Zilnic de Dr. Greger, în care vei găsi alimentele şi activităţile pe care merită să le integrezi în rutina ta zilnică.
Pline de sfaturi uşor de pus în practică şi de indicaţii nutriţionale adeseori surprinzătoare, aceste "ordine ale medicului" sunt exact lucrul de care ai nevoie pentru a duce o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă...
Fragmente:
Cum să nu mori din cauza unui cancer la sân
"Ai cancer la sân." Acesta este unul dintre cele mai temute diagnostice pe care îl pot primi femeile, şi pe bună dreptate. In afara cancerului de piele, cel la sân este cel mai comun tip de cancer în rândul femeilor americane. In fiecare an, aproximativ 230. 000 de femei sunt diagnosticate cu această boală, iar 40. 000 mor din cauza ei.
"Ai cancer la sân." Acesta este unul dintre cele mai temute diagnostice pe care îl pot primi femeile, şi pe bună dreptate. In afara cancerului de piele, cel la sân este cel mai comun tip de cancer în rândul femeilor americane. In fiecare an, aproximativ 230. 000 de femei sunt diagnosticate cu această boală, iar 40. 000 mor din cauza ei.
Cancerul la sân nu apare însă peste noapte. Este posibil ca nodului pe care îl simţi la duş într-o bună zi să fi început să se formeze cu decenii în urmă. Uneori, până când medicii detectează tumoarea trec 40 de ani sau mai bine. în tot acest timp, cancerul creşte, se maturizează şi suferă sute de mutaţii care îi asigură supravieţuirea, permiţându-i să crească din ce în ce mai accelerat şi să evite din ce în ce mai eficient sistemul imunitar.
Realitatea tristă este că ceea ce medicii numesc "detecţie timpurie" este de fapt o detecţie târzie. Aparatele moderne de radiografiere prin imagini nu pot detecta cancerul în etapele sale timpurii, astfel încât acesta se poate răspândi cu mult timp înainte de a fi detectat.
O femeie este considerată "sănătoasă" până când prezintă indiciile sau simptomele unui cancer la sân. Dacă ea a găzduit o masă malignă timp de două decenii, o mai putem considera oare cu adevărat sănătoasă?
Nu este deloc exclus ca persoanele care îşi îmbunătăţesc dieta în speranţa de a preveni cancerul să îşi trateze de fapt cu succes această boală (pe care nu ştiu că o au). Studiile bazate pe autopsii au arătat că 20% dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 20 şi 54 de ani care au murit din alte cauze, cum ar fi un accident de maşină, au avut un cancer la sân "ocult" (adică ascuns) care creştea în interiorul lor.
De multe ori nu se poate face nimic pentru a preveni etapa de început a cancerului, când prima celulă normală a sânului se transformă într-o celulă canceroasă. Unele cancere la sân apar chiar din pântecul matern, fiind cauzate de dieta mamei.
Din acest motiv, cu toţii trebuie să ne alegem o dietă şi un stil de viaţă care să prevină această etapă de început a cancerului, dar şi cea de susţinere a acestuia, în timpul căreia tumoarea creşte până când devine o ameninţare reală.
Vestea bună este că indiferent ce a mâncat mama ta sau cum ai trăit până acum, prin adoptarea unei alimentaţii şi a unui stil de viaţă mai sănătoase vei putea să încetineşti evoluţia oricărui cancer ascuns. Pe scurt, ai putea muri cu tumori interioare, nu din cauza lor. In acest fel, prevenirea şi tratamentul cancerului cu ajutorul dietei devin practic unul şi acelaşi lucru.
Una sau două celule canceroase nu pot face rău nimănui. Ce se întâmplă însă când numărul acestora ajunge la un miliard? Acesta este numărul de celule dintr-o tumoare atunci când aceasta poate fi depistată în sfârşit printr-o mamografie.
La fel ca majoritatea tumorilor, cancerul la sân începe cu o singură celulă, care se divide şi se transformă în două celule, apoi în patru şi apoi în opt. Ori de câte ori celulele cancerului la sân se divid, tumoarea îşi poate dubla efectiv mărimea. Să vedem de câte ori trebuie să se dividă o tumoare minusculă pentru a ajunge la un miliard de celule.
In acest scop, ia un calculator şi înmulţeşte numărul 2 cu 1, apoi cu 2. Continuă acest proces până când ajungi la un miliard. Nu-ţi face griji, căci nu va dura foarte mult. Procesul nu durează decât 30 de înmulţiri. Prin 30 de astfel de diviziuni (care dublează numărul iniţial), o celulă canceroasă se poate transforma într-un miliard de celule.
Aşadar, cheia rapidităţii cu care poţi fi diagnosticată cu cancer este timpul de dublare a tumorii. De cât timp are nevoie o tumoare pentru a se dubla o singură dată? Cancerul la sân se poate dubla într-un interval de timp care poate oscila între 25 şi 1. 000 de zile (sau mai mult). Cu alte cuvinte, este posibil să treacă doi ani sau mai bine de o sută de ani pentru ca o tumoare să înceapă să producă probleme.
Diferenţa pare să depindă de ceea ce mănânci.
CUPRINS:
Prefaţă
Introducere
Partea întâi
Capitolul 1
Cum să nu mori din cauza bolii cardiovasculare 21
Capitolul 2
Cum să nu mori din cauza unei boli pulmonare 37
Capitolul 3
Cum să nu mori din cauza unei boli a creierului 52
Capitolul 4
Cum să nu mori din cauza unui cancer digestiv 76
Capitolul 5
Cum să nu mori din cauza unei infecţii 96
Capitolul 6
Cum să nu mori din cauza diabetului 122
Capitolul 7
Cum să nu mori din cauza hipertensiunii 149
Capitolul 8
Cum să nu mori din cauza unei boli a ficatului 173
Capitolul 9
Cum să nu mori din cauza unui cancer al sângelui 189
Capitolul 10
Cum să nu mori din cauza unei boli a rinichilor 201
Capitolul 11
Cum să nu mori din cauza unui cancer la sân 218
Capitolul 12
Cum să nu mori din cauza unei depresii suicidale 243
Capitolul 13
Cum să nu mori din cauza unui cancer la prostată 260
Capitolul 14
Cum să nu mori din cauza bolii Parkinson 276
Capitolul 15
Cum să nu mori din cauze iatrogene 292
Partea a doua
Introducere 312
Cele 12 tipuri de alimente zilnice ale doctorului Greger 333
Leguminoasele boabe 338
Fructele de pădure 352
Alte fructe 361
Legumele crucifere 371
Verdeţurile 379
Alte legume 392
Seminţele de in 412
Nucile şi seminţele 416
Condimentele şi plantele aromatice 425
Cerealele integrale 448
Băuturile 459
Exerciţiile fizice 475
Concluzie 483
Mulţumiri 490
Anexă: Suplimentele alimentare 491
Telefon
-Mobil: 0726600329
RECENZII