MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Dietetica diabeticului

Dietetica diabeticului
Preț: 27,30 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 223
Format: 13X20

DESCRIERE

Pentru bolnavii de diabet alimentele se împart în următoarele trei categorii:

1. permise sau libere de a fi consumate necântărite (sub 5% HC):
  • CARNEA proaspătă, conservată sau congelată de oaie, pasăre, peşte, porc, vită (rasol sau grătar);
  • BRÂNZETURI fermentate (brânză topită, caşcaval, telemea);
  • GRĂSIMI neprăjite (margarină, ulei, unt);
  • LEGUME (ardei, bame, castraveţi, ceapă verde, ciuperci, conopidă, dovlecei, fasole verde, lăptuci, măceş, morcov, praz, păpădie, roşii, salată verde, spanac, sparanghel, ştevie, ţelină, untişor, urzici, varză, vinete etc.) şi ouă proaspete fierte(1-2 pe zi).

2. libere de a fi consumate, însă obligatoriu cântărite (între 5 şi peste 50% HC):
  • CARTOFI,
  • CEAPĂ uscată,
  • FASOLE boabe,
  • FRUCTE (afine, agrişe, alune, arahide, avocado, banane, caise, căpşuni, cireşe, dude, fragi, grapefruit, gutui, kiwi, lămâi, mandarine, mango, măsline, mere, migdale, mure, nectarine, nuci, papaya, piersici, pere, pepeni, portocale, prune, struguri, vişine, zmeură etc.),
  • GRIŞ,
  • LACTATE (brânză de vaci proaspătă, caş, iaurt, lapte, sana, urdă),
  • MAZĂRE boabe,
  • MĂMĂLIGĂ,
  • OREZ,
  • PASTE făinoase fierte,
  • PÂINE ş. a..

3. interzise: (bere, biscuiţi, bomboane, cartofi prăjiţi, ciocolată, cozonaci, curmale, dulceaţă, făină, halva, îngheţată, miere, must, prăjituri, rahat sirop zahăr etc.).

Menţionăm că s-au folosit date ştiinţifice de ultimă oră.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.020 sec