MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Dorul lumii spirituale. O introducere în cunoaşterea antroposofică

Dorul lumii spirituale. O introducere în cunoaşterea antroposofică
Preț: 21,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2012
Pagini: 160
Format: 13X20
Categoria: Spiritualitate

DESCRIERE

Dorul lumii spirituale reprezintă o introducere în cunoaşterea ştiinţei spiritului, care propune o apropiere deschisă de domeniul vast al antroposofiei.

Totodată cartea este un îndemn pentru a porni pe propriul drum de dezvoltare personală şi spirituală în acord cu necesităţile spirituale ale prezentului.

Aducând lămuriri în privinţa Misteriilor Antichităţii şi căilor de iniţiere vechi şi noi, a cunoaşterii esoterice orientale şi occidentale, Sebastian Stănculescu propune cititorului român o abordare sistematică a ştiinţei moderne a spiritului.

Aceasta deschide un studiu aprofundat al domeniilor concrete ale antroposofiei: agricultură, pedagogie, medicină, ştiinţele naturii, cercetare suprasensibilă, artele mişcării, sunetului, culorilor ş. a.
…………………………………

Fragment din carte:

I. DORUL CUNOAŞTERII ÎN MISTERE ŞI ŞCOLI DE INIŢIERE

Omul nu a fost singur niciodată. în timpurile mai vechi, el trăia în inima sa alături de inimile celorlalţi oameni şi vedea sau presimţea prezenţa zeilor în spatele fenomenelor lumii exterioare. Modul în care am trăit apropierea de lumea spirituală a fost diferit în momente diferite ale evoluţiei Pământului.

La început ne simţeam una cu Dumnezeu, apoi am pornit pe un drum de îndepărtare tot mai mare, până la apariţia sentimentului că am fi singuri şi separaţi de lumile divine.

... lumea spirituală a trimis întotdeauna soli şi prieteni ai lui Dumnezeu, ca să aibă grijă de fiecare dintre noi. Astfel, din viaţă în viaţă, din tărâm în tărâm şi din continent în continent, au fost puse seminţe şi au fost clădite temple1 ale legăturii noastre cu lumea spirituală.

Sfinţi şi iniţiaţi, preoţi şi sacerdoţi dezvoltau fiinţa lor spirituală pentru a se apropia mai mult de Tatăl Ceresc. Iar din această apropiere au primit îndrumări spirituale pentru a conduce popoarele spre viitor.

Au fost fondate pe Pământ şi în Ceruri, temple şi şcoli ale spiritului, prin care omenirea păstra vie legătura cu lumea zeilor, pentru a primi de acolo hrană pentru suflet şi pentru spirit, în îndeplinirea faptelor multiple de destin.

Templele erau vizibile oricui şi fiecare om putea participa la ritualuri şi ceremonii prin care regăsea sensul său în cadrul universului, iar sufletul primea în mod viu o hrană spirituală care era coborâtă pe Pământ prin slujba religioasă. În acest mod, participam la mersul cosmic, călăuziţi de preoţii templelor, timp de mii şi mii de ani.

Pentru cei care resimţeau mai puternic dorul de cunoaştere, dorul de lumea spirituală, au fost păstrate lângă temple sau în paralel cu templele, Şcoli aparte. Aceste şcoli erau numite Misterii, pentru că în ele omul afla tainele cosmice, iar din grijă şi preţuire pentru taina lor, ele erau bine ascunse. Se spune că nu le puteai găsi oricât le-ai fi căutat, dacă în sufletul tău nu trăia o căutare sinceră şi profundă.

La început, toţi cunoşteau că în aceste lăcaşuri ale şcolilor sfinte, cel care caută Adevărul, îl poate afla. Mai târziu, când lumea a pierdut tot mai mult legătura cu lumea spirituală, şcolile au fost uitate.

Oamenii creaseră legende şi poveşti despre aceste şcoli, încât nimeni nu ştia dacă ele mai există cu adevărat.

Însă Misteriile au existat în fiecare epocă, iar focul lor a fost întreţinut în toate timpurile de slujitorii Adevărului.

În funcţie de vremuri, forţele spirituale bune au dăruit preoţilor învăţături diferite şi mijloace diferite de a menţine legătura iubitorilor cunoaşterii cu lumea zeilor, în cadrul Misteriilor.

Iubirea Tatălui pentru om a fost mereu aceeaşi, iar strădania cetelor cereşti de a sprijini evoluţia omului a rămas aceeaşi întotdeauna, indiferent de spaţiu sau de timp.
…………………………………

... dar pe care nu le putem găsi în materia sa fizică. Prima lume la care luăm parte prin trupul nostru mineral este lumea fizică. Ceea ce structurează mineralele în corpul fizic aparţine unui alt trup al nostru.

Este vorba despre acele forţe care fac celulele să se reproducă, părul să crească, ţesuturile să se repare. Aceste forţe sunt percepute ca vibraţii sau variaţii de căldură în jurul pielii exterioare, creând curenţi şi câmpuri.

Ele sunt forţe de viaţă sau forţe eterice şi constituie în jurul nostru trupul eteric. Când suntem sănătoşi şi plini de energie, percepem mai puternic corpul nostru eteric, iar când suntem devitalizaţi, el este mai greu perceptibil.

Acest al doilea corp al nostru are două componente, care pătrund - primul mai mult, iar al doilea mai puţin - trupul fizic şi îl depăşesc în afară cu doi până la zece centrimetri.

Primul corp eteric asigură funcţiile vitale ale trupului fizic, iar cel de-al doilea trup eteric este păstrătorul amintirilor noastre şi configuraţiilor create prin viaţa meditativă. În cursul disciplinei spirituale, al doilea trup eteric poate fi eliberat de magnetismul trupului fizic, fiind folosit în cunoaşterea şi cercetarea suprasensibilă.

orpul eteric este cel cu ajutorul căruia percepem imagini suprasensibile când dezvoltăm conştienta imaginativă. Prin corpul eteric, omul este cetăţean al lumii eterice sau lumii elementale.


CUPRINS:


CUVÂNT DE LA INIMĂ LA INIMĂ

I. DORUL CUNOAŞTERII ÎN MISTERE ŞI ŞCOLI DE INIŢIERE

Nostalgia trăirii împreună cu zeii
Binele şi Răul
întâlnirea cu Soarele Spiritual
Dorul misteriilor mesopotamiene
Cunoaşterea de sine şi cunoaşterea Universului
Deschiderea Porţilor Cunoaşterii

II. DE LA RUGĂCIUNE LA MEDITAŢIE

Rugăciunea
Observarea meditativă
Meditaţia mantrică
Meditaţia rosicruciană
Meditaţia pe imagini

III. MEDITAŢIA ŞI CUNOAŞTEREA SPIRITUALĂ

Clarvederea şi treptele iniţierii
Stările de conştientă şi educarea acestora
Cele trei lumi
Cele şapte lumi
Karma, Dharma sau Legea Destinului

IV. A TRĂI ÎMPREUNĂ CU CHRISTOS

Gnosticism şi creştinism esoteric
Misteriul de pe Golgotha
Treptele iniţierii creştine
Rosicrucianismul şi Christian Rosenkreutz
Impulsuri creştine în cultura prezentului

V. ŞTIINŢA SPIRITULUI SAU ANTROPOSOFIA

Rudolf Steiner şi antroposofia
Ştiinţa spiritului şi ştiinţa materialistă
Mihael şi epoca Noilor Misterii
Iniţierea vieţii de zi cu zi
Conlucrarea omului cu Ierarhiile spirituale

NOTE


Autor: Sebastian Stănculescu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.053 sec