MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Drept civil Drepturile reale principale

Drept civil Drepturile reale principale
Preț: 55,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 392

DESCRIERE

Lucrarea de fata analizeaza institutiile specifice drepturilor reale principale, urmarind, aproape fara exceptie, logica legiuitorului cu privire la reglementarea acestei materii in Cartea a III-a „Despre bunuri” din actualul Cod civil, intrat in vigoare la 1 octombrie 2011.

Pentru o intelegere aprofundata a materialului, autorii prezinta notiunile de patrimoniu si de drepturi patrimoniale, regimul juridic al proprietatii private, cu o privire speciala asupra limitelor sale, regimul juridic al constructiilor si terenurilor, rechizitia, exproprierea si confiscarea, modurile generale de dobandire a dreptului de proprietate, modalitatile dreptului de proprietate si dezmembramintele acestuia, regimul juridic al proprietatii publice, mijloacele de aparare a drepturilor reale, posesia (in dubla sa acceptiune, ca stare de drept si stare de fapt), precum si cateva aspecte privind publicitatea imobiliara.

Capitolele sunt insotite de sectiuni practico-aplicative cuprinzand scheme recapitulative, teme de reflectie, intrebari, vocabular explicativ, precum si teste grila. Prezentarea astfel conceputa are, pe langa caracterul informativ, si un puternic caracter formativ, indemnand la analiza si servind la deprinderea si dezvoltarea unui mod de gandire independent si aplicativ.

Cartea se adreseaza cu precadere studentilor, dar si teoreticienilor si practicienilor, putand servi ca indrumator esential in intelegerea institutiei juridice a proprietatii sub toate formele sale, precum si a celorlalte drepturi reale principale.

Titlu: Drept civil Drepturile reale principale
Autori: Iosif R. Urs, Petruta Ispas
Editura: Hamangiu
Pagini: 392
Data aparititei: 11 Noiembrie 2013

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0552 sec