MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Drept european si international al drepturilor omului. Note de curs

Drept european si international al drepturilor omului. Note de curs
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-27-0042-3
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: European

DESCRIERE

Respectarea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale reprezinta elementul definitoriu pentru orice societate democratica, iar apararea si dezvoltarea lor au constituit preocupari constante ale ganditorilor umanitatii, din Antichitate pana in prezent.

Cartea de fata ofera o analiza succinta a drepturilor si libertatilor fundamentale si a sistemelor de protectie a acestora. Astfel, sunt examinate sursele de consacrare si protectie la nivel universal – Declaratia universala a drepturilor omului, cele doua Pacte internationale, precum si alte conventii incheiate sub egida Organizatiei Natiunilor Unite –, dar si cele regionale – in primul rand Conventia (europeana) pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale si Protocoalele sale aditionale si Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene. De asemenea, sunt prezentate aspecte ale protectiei drepturilor omului si a libertatilor fundamentale in dreptul roman.

La finalul lucrarii a fost inclusa o anexa, care cuprinde principalele documente internationale si regionale in domeniul drepturilor omului.
Prin modalitatea de abordare si prin limbajul clar si accesibil, cursul se adreseaza in special studentilor, dar poate fi util tuturor celor care sunt interesati de domeniul atat de sensibil al drepturilor omului.
Titlu: Drept european si international al drepturilor omului. Note de curs
Autori: Ovidiu Predescu, Nasty Marian Vladoiu
Editura: Hamangiu
Pagini: 200
Data aparititei: 3 Septembrie 2014
Format: Carte brosata
ISBN: 978-606-27-0042-3

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.024 sec