MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Drept international privat — Actualizat in raport de noul Cod Civil, noul Cod de procedura civila si Regulamentele Uniunii Europene

Drept international privat — Actualizat in raport de noul Cod Civil, noul Cod de procedura civila si Regulamentele Uniunii Europene
Preț: 55,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2012
Pagini: 538
Format: 17x24
Categoria: Privat

DESCRIERE

...lucrarea de fata Drept international privat este utila nu numai pentru studentii facultatilor de drept, ci si pentru teoreticienii si practicienii dreptului.

Noul Cod civil (Legea nr. 287/2009) consacra dispozitiilor de drept international privat Cartea a VII-a (art. 2.557-2.663).
Normele tranzitorii si de punere în aplicare a acestor dispozitii sunt cuprinse în Legea nr. 71/2011.

De asemenea, noul Cod de procedura civila (Legea nr. 134/2010) - care va intra în vigoare la data ce se va stabili prin legea de punere în aplicare - reglementeaza procesul civil international în Cartea a VII-a (art. 1.050-1.118).

În acord cu aceste acte normative, lucrarea de fata prezinta detaliat principalele institutii juridice ale dreptului international privat român, cu trimiteri bibliografice la numeroase lucrari de specialitate române sau straine, precum si la solutii jurisprudentiale ale instantelor nationale ori ale Curtii de Justitie de la Luxembourg.

Pe lânga izvoarele interne relevante, sunt trecute în revista si unele izvoare internationale, cum ar fi: regulamente ale Uniunii Europene, conventii internationale, protocoale internationale etc.

Aspectelor introductive privind aceasta disciplina le urmeaza problemele generale ale dreptului international privat, conflictele de legi în diverse materii, conflictele de jurisdictii (cu referiri inclusiv la arbitrajul international), precum si regimul strainilor în România.


Autori:

Dan Lupascu
Diana Ungureanu

Data aparitiei: 19.04.2012

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.031 sec