MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Drept penal. Partea speciala. Editia 2

Drept penal. Partea speciala. Editia 2
Preț: 69,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 616
Categoria: Penal

DESCRIERE

Lucrarea pe care o propunem analizează incriminările din Partea specială a Codului penal, având la bază nu numai o cercetare ştiinţifică a acestora, dar şi vasta experienţă a autorului ca practician al dreptului penal.
Pentru a veni în sprijinul absolvenţilor facultăţilor de drept care doresc să urmeze cariera de magistrat, autorul a avut în vedere şi tematica concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, la disciplina Drept penal. Partea specială, analizând detaliat fiecare infracţiune şi prezentând numeroase exemple din practica judiciară, chestiuni controversate în materie şi opinii de o valoare incontestabilă.
Un element de noutate faţă de ediţia anterioară îl reprezintă referirile la noul Cod penal (Legea nr. 286/2009). Acestea au fost inserate, de regulă, la finalul analizei fiecărei infracţiuni din actualul Cod penal. Autorul a făcut o scurtă analiză comparativă între dispoziţiile noului Cod penal şi cele ale Codului penal în vigoare − o prezentare sistematică a deosebirilor şi asemănărilor respective − , pentru a veni în ajutorul practicienilor care se vor confrunta, după intrarea în vigoare a noii legislaţii penale, cu rezolvarea diverselor situaţii tranzitorii pe care, inevitabil, le va crea aceasta. Este firesc ca un prim pas în studierea aprofundată a noului Cod penal, în vederea înlesnirii înţelegerii noilor dispoziţii, să-l constituie o cercetare comparativă cu actuala legislaţie.
Data aparitiei: 06 Oct 2010
Nr pagini : 616

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.019 sec