MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Fiica Estului

Fiica Estului
Preț: 47,95 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-46-6375-0
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 384
Format: 13x20
Categoria: Romane

DESCRIERE

 

Traducere din limba spaniola si note de Mariana Sipos

Aceasta traducere a fost publicata cu sprijinul Ministerului Educatiei, Culturii si Sportului, Spania.

Un roman despre Ana Mladic, fiica generalului care a schimbat chipul Europei


Pentru Fiica Estului, Clara Uson primeste Premiul Ciudad de Barcelona si prestigiosul Premio de la Critica, o recompensa literara acordata anual celui mai bun roman scris in limba spaniola din intreaga lume.

Sase tineri, trei baieti si trei fete, stau de vorba intr-un McDonald’s din Moscova si ajung la o disputa aprinsa despre nationalism si manipulare politica. Sint studenti din Belgrad si se afla in Rusia intr-o excursie – un cadou de absolvire a facultatii, inaintea examenelor finale. Excursia aceasta va schimba destinul uneia dintre fete: Ana Mladic, personaj inspirat din realitatea cea mai crunta a fostei Iugoslavii, la inceputul anilor ’90, in timpul razboaielor sirbo-croat si sirbo-bosniac. Ana nu este altcineva decit fiica generalului Ratko Mladic, pe care ea il adora si il considera un adevarat erou al Serbiei, dar care avea sa fie repede cunoscut in toata lumea ca „macelarul din Balcani” si judecat la Haga pentru crime de razboi. Romanul Fiica Estului, care are in centru destinul tragic al Anei, a trezit un interes enorm, caci pare aproape de necrezut cum a reusit o tinara scriitoare din Spania sa se documenteze la fata locului, sa inteleaga si sa recreeze istoria – veche sau recenta – a unei regiuni din Europa ce pare uneori de neinteles chiar si pentru istorici.

Fiica Estului e un text hibrid, unde realitatea si fictiunea se intrepatrund indisociabil si care trebuie citit ca o opera romanesca, nu ca un eseu ori o biografie.” (Clara Uson)

„Un melanj fascinant de istorie si fictiune, in care Clara Uson povesteste extraordinara istorie a razboiului din fosta Iugoslavie.” (Javier Cercas)

„Clara Uson uimeste prin precizia si ambitia proiectului ei romanesc. Nazuinte, ginduri, dialoguri, strigate sau soapte, nimic nu-i scapa, caci totul este recreat sub inspiratia realului.” (Livres Hebdo)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.048 sec