MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Fizica. Manual pentru clasa a VII-a - Mihail Penescu

Preț: 19,90 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786065875555
Editura:
Anul publicării: 2020
Categoria: Manuale scolare

DESCRIERE

Manualul de fizica de clasa a VII-a continua proiectul inceput anul trecut, care prevede un set complet de manuale de fizica pentru gimnaziu. Autorul a pornit in aceasta intreprindere din dorinta de a pune la dispozitia elevilor si a profesorilor un text ordonat si complet, o baza pentru dialogul profesor-elev.
FIZICA – manual pentru clasa a VII-a este alcatuit din 7 capitole si 37 de lectii, iar cuprinsul urmareste cu fidelitate programa analitica. Fiecare lectie trateaza subiectul din program plecand de la exemplele usor de observat din jurul nostru, incercand sa faca si mici extensii teoretice, atat cat sunt acestea cu putinta.
PROBLEME REZOLVATE. Ori de cate ori s-a putut, au fost introduse probleme-tip, impreuna cu rezolvarea acestora. Aceste probleme se pot dezbate in clasa, fiind un pas important pentru a se ajunge in faza de prelucrare si utilizare a informatiei si pentru a facilita drumul elevului spre rezolvarea de probleme, in general.
EXPERIMENTE. S-au introdus, atunci cand a fost posibil, propuneri de experimente care pot fi executate in clasa sau in laborator. Aceste experimente sunt descrise si dirijate in detaliu si nu presupun o aparatura de laborator speciala.
TEME EXPERIMENTALE. In cateva ocazii, s-a folosit aceasta abordare pentru a-i da elevului o mai mare libertate in a-si organiza singur experimentul, furnizandu-i doar obiectele necesare.
INTREBARI. La sfarsitul fiecarei lectii, regasiti cateva intrebari scurte sau probleme simple, menite sa fixeze informatia prezentata. Ele pot fi folosite atat ca punct de pornire pentru o dezbatere in clasa, cat si ca teme individuale, si ofera o buna ocazie de sintetizare.
PROBLEME. Fiecare capitol are la sfarsit un set de probleme, clasificate in trei grade de dificultate. In total, manualul contine circa 270 de probleme.
„O noua intalnire cu unele dintre cele mai stralucite minti ale stiintei. Galileo Galilei, Isaac Newton, Blaise Pascal, Arhimede… va vor fi alaturi de-a lungul acestui an. Veti avea ocazia sa aflati unele dintre concluziile la care au ajuns aceste minti genial, dedicate studiului naturii. Manualul de fizica pentru clasa a 7-a este o carte de mecanica. Veti afla cum interactioneaza corpurile, veti invata cum se transmite presiunea in lichide sau cum se propaga sunetul. Veti vedea cum functioneaza o parghie, un scripete sau o pompa hidraulica. Veti intalni principii fundamentale privind inertia si conservarea energiei. Totodata, veti invata sa urmariti un fenomen fizic, sa-l interpretati si sa puteti prevedea ce urmeaza. Veti fi capabili sa calculati viitorul folosind geniul lui Newton si intelepciunea lui Arhimede.” – Mihail Penescu, autor

Mihail Penescu a fost asistent universitar si lector la Catedra de Fizica Atomica si Nucleara a Facultatii de Fizica din cadrul Universitatii din Bucuresti, intre anii 1981 si 1994. Printre lucrarile sale adresate invatamantului preuniversitar, publicate de-a lungul timpului, se numara Probleme recapitulative de fizica – Editura ALL, 1995/1996, si Caiete de Fizica. Lectii de termodinamica – Editura AMCO PRESS, 1991. Asadar, autorul a parcurs toate etapele de ucenicie didactica si stiintifica: a fost cadru didactic universitar, a facut cercetare stiintifica si a editat carte scolara.
Manualul reprezinta dorinta sa de a apropia fizica si studiul fizicii de cei mai tineri dintre cititori. Este rezultatul unei indelungate activitati didactice de predare, dar si de editare a manualelor, in general, si de fizica, in special.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0237 sec