MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Ghidul nordic pentru a trai cu 10 ani mai mult

Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 136
Format: 13x20

DESCRIERE

 
Din carte:
 
Stai la soare, dar cu moderaţie

Soarele şi vitamina D
 
Când suntem afară, ne expunem razelor ultraviolete ale soarelui, formate din raze UVA şi UVB. Razele UVB sunt cele care duc la formarea de vitamina D în organism atunci când celulele pielii sunt expuse direct la lumina soarelui.
 
Soarele este fără seamăn ca sursă de vitamina D. în afară de soare, mai absorbim vitamina D prin alimentaţie, în special din peştele gras precum somonul, heringul, macroul, anghila, dar şi din ouă şi din laptele fortificat cu vitamine.
 
Să reţinem o comparaţie amuzantă: o scurtă expunere la soare în timpul verii ne aduce la fel de multă vitamina D ca 50 de pahare cu lapte!;..
 
în cele şase luni de iarnă, practic, nu secretăm vitamina D de la soare şi ne limităm la ceea ce absorbim din alimentaţie. Există risc de carenţă şi s-a constatat că mai multe afecţiuni, printre care cancerul şi scleroza în plăci, sunt mai frecvente în ţările mai puţin însorite.

Care este rolul vitaminei D?
 
Aceasta poate fi descrisă ca o moleculă miraculoasă necesară pentru numeroase funcţii din organism. Vitamina D e la fel de bună pentru sistemul nervos ca pentru schelet, pe care-l consolidează, luptând împotriva fragilizării oaselor.
 
In plus, asigură echilibrul hormonal şi îmbunătăţeşte absorbţia mineralelor şi a altor elemente esenţiale în intestin. Vitamina D activă întăreşte şi sistemul imuni tar şi contribuie la lupta împotriva inflamaţiei, protejându-ne de toate afecţiunile enumerate in continuare.
 
• Diverse forme de cancer
• Scleroză în plăci
• Diabet
• Tot felul de afecţiuni reumatice
• Depresie
• Psoriazis
• Oase fragile (osteoporoză)
• Infecţii
• Demenţă
• Flebită la picioare
 
Rezultatele cercetării ştiinţifice sunt categorice!
 
In cadrul unui studiu efectuat în sudul Suediei, au fost urmărite 29 000 de femei timp de 20 de ani pentru a le compara obiceiul de expunere la soare şi prezenţa diverselor boli, precum şi procentajul de mortalitate.
 
S-a dovedit că femeile care au evitat cel mai mult soarele au fost afectate de diabet şi de tromboză şi au prezentat, pe parcursul acestor 20 de ani, un risc de mortalitate de două ori mai mare decât cele care s-au expus la soare.
 
 Absenţa expunerii la soare este considerată astfel ca factor de risc de boli cardiovasculare şi de deces prematur la fel de mare ca tutunul, sedentarismul sau excesul de greutate...
 
 
 
 
 
CUPRINS:
 
Introducere
Ce anume ne determină durata vieţii?
 
1. Efectuează exerciţii fizice de orice fel 
2. Fă-ţi timp pentru tine
3. Dormi bine, dar nu prea mult 
4. Stai la soare, dar cu moderaţie 
 
5. Mănâncă sănătos, mănâncă bine 
6. Bea apă... şi cafea 
7, Supraveghează-ţi greutatea
8, Ai grijă de dantură 
 
9, Gândeşte pozitiv
10. Nu-ţi neglija viaţa socială
 
Incepe chiar de azi! 
 
Bibliografie
Mulţumiri

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0911 sec