MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Gramatica limbii romane in scheme

Gramatica limbii romane in scheme
Preț: 48,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 376
Format: 15x20
Categoria: Bacalaureat

DESCRIERE

Gramatica limbii romane in scheme

Lucrarea este descriptiva si abordeaza, in sinteza, structurile gramaticale, morfologice si sintactice, precedate de o sumara prezentare a notiunilor de fonetica si de vocabular. Autorii au intentionat sa evidentieze si probleme de profunzime, neglijate de manualele scolare, dar prezente in testele de verificare la unele facultati: acordul articolului posesiv cand substantivul In genitiv este urmat de un determinant in acuzativ ( "Serviciul de aprovizionare a armatei "; "Departamentul de restructurare a economiei ";.. Serviciul de informatii al inspectoratului scolar ") este realizat infunctie de raporturile stabilite intre termenii sintagmei. Se fac, de asemenea, disocieri privind folosirea prepozitiei "a ", confundate de vorbitori cu articolul posesiv omonim, in situatia substantivelor precedate de adjectivele nehotarate sau propriu-zise (numeros, diferit, anumit), in forma de acuzativ: "Optiunea a multi oameni" (nu a multor...). Se incearca si clarificari privind situatii aparente ale subiectului aflat in alte cazuri decat nominativ si exceptiile propriu-zise.
Caracterul practic al lucrarii este conferlt de sistematizarea problemelor teoretice, la care autorii au recurs, coroborata, in partea a doua, cu exercitiile de complexitate si dificultate variate spre a contribui la fundamentarea notiunilor si a categorii/of' gramaticale ale limbii romane. Acumularile calitative si informationale astfel dobandite se pot comensura in competente de limba] si In integrarea valorilor expresive ale unui text In mesaje individuale precum si, pe baza capacitaiii intelectuale proprii, In receptarea corectii a unui astfel de mesaj.
Lucrarea nu este si nu poate fi o descriere integrala a structurii gramaticale a limbii romane si nici nu constituie o contributie originala a studiului acesteia, dar ii revine meritul de a fi abordat.

Intr-o viziune proprie, aspecte ale studierii limbii, utile celor p!'eoclljJati de cunoasterea, in amanunt, a problemelor gramaticii romanesti. In consecinta, o recomand calduros editurii si publicului larg romanesc.

Nr. de pagini: 376

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.016 sec