MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Îmblânzirea scorpiei / Mult zgomot pentru nimic / Furtuna

Îmblânzirea scorpiei / Mult zgomot pentru nimic / Furtuna
Preț: 60,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2009
Pagini: 704
Format: 13x21

DESCRIERE

Mult zgomot pentru nimic

Lucrarea dezvoltă, în paralel, două poveşti: dragostea dintre Benedick şi Beatrice şi cea dintre Claudio şi Hero. În secolul al XVI-lea, în Messina (Sicilia), Hero locuieşte cu tatăl, guvernatorul Lenato, şi verişorii ei, Beatrice şi Antonio.
La începutul piesei, Antonio îi întâmpină pe prinţul Don Pedro şi pe soldaţii Claudio şi Benedick abia întorşi, victorioşi, din luptă. Claudio se îndrăgosteşte de Hero de îndată ce o cunoaşte. Şi ea îi împărtăşeşte repede sentimentele, aşadar cei doi plănuiesc nunta. Dar, în acelaşi timp, pun la cale o farsă, iar „victime” sunt Benedick şi Beatrice. Scopul e ca aceştia să se îndrăgostească. Însă Benedick şi Beatrice nu vor să-şi arate afecţiunea de la început şi se întrec mereu în a-şi găsi cusururi unul altuia.
Povestea se complică atunci când maleficul Don John, fratele prinţului Don Pedro, pune în pericol căsătoria dintre Claudio şi Hero.
Comedia „Mult zgomot pentru nimic” e scrisă de Shakespeare după zece ani de dramă. Criticii americani sunt de părere că dramele shakespeariene sunt mai lesne de înţeles decât comediile sale. „mult zgomot pentru nimic” a fost publicată la 23 august 1600, iar în limba română lucrarea a fost tradusă abia la 1956.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.021 sec