MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Întoarcerea catre sine: Prelegeri despre Zen

Întoarcerea catre sine:  Prelegeri despre Zen
Preț: 23,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 224
Format: 13x20
Categoria: Osho

DESCRIERE

Se pune întrebarea: este oare iluminarea ceva ce trebuie realizat, atins, dorit cu ardoare? Daca-i asa, atunci trebuie sa existe practici, discipline, ritualuri si o multime de alte lucruri. Milioane de oameni au ratacit în cautarea iluminarii. Buddha este prima fiinta umana care a spus ca totul este absolut arbitrar, ca de fapt nu trebuie sa mergi nicaieri. Iluminarea este însasi natura ta.
Constiinta este cea cu care esti construit; aceasta casa, acest trup nu esti tu. Nici aceasta minte nu esti tu. Si nu e mare lucru sa te detasezi si sa privesti cum îti functioneaza mintea, sa te detasezi si sa privesti gesturile trupului. Acest observator este realitatea ta, adevarul tau. E deja acolo, deci nu-l cauta în alta parte. Îl vei gasi de fiecare data acum si aici. Acum este timpul si aici este spatiul daca poti fi acum, aici, esti un Gautama Buddha.

Devii om atunci când devii constient ca exista ceva launtric. Si trebuie sa cauti din rasputeri, fiindca viata nu este sigura în orice moment moartea poate distruge aceasta oportunitate.

Zen vrea ca tu sa fii un cautator individual. Arunca toate scripturile, arde toate scripturile, nu lua cuvântul nimanui drept adevarul tau. Este o mare provocare si ai nevoie de tarie, ai nevoie de integritate, ai nevoie de dragoste pentru adevar cu orice pret. Numai cei ce risca totul pentru adevar sunt cei binecuvântati.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.051 sec