MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Intrebarile cu talc ale regelui Milinda

Intrebarile cu talc ale regelui Milinda
Preț: 14,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 124
Categoria: Spiritualitate

DESCRIERE

Intrebarile cu talc ale regelui Milinda. Dialog intre regele Milinda si inteleptul yoghin Nagasena despre feluritele aspecte spirituale care sunt universal valabile

…le-a fost scris sa se intalneasca. De ce? O spune povestea palpitanta care te asteapta in paginile acestei carti. Un rege de o inteligenta iscoditoare si un calugar care a ajuns la adevarata cunoastere printr-un concurs de imprejurari uimitor. Nu este doar intalnirea intre doua spirite stralucite, ci intre doua culturi care traiau vremuri de glorie – cea elena si cea budista.

Stapan al teritoriilor pe care se afla astazi Afganistanul grecul Milinda este consemnat de istorie intre 115 – 90 i.Hr. El discuta cu Nagasena, considerat pe atunci un fel de Dalai Lama. Ii adreseaza intrebari la care si occidentalii de azi sunt curiosi sa afle raspunsul. Este un dialog alert, insolit. Intens si elocvent. Un dialog care exploreaza aspecte ale doctrinei si practicii budiste din perspectiva unui intelectual contrariat si deopotriva fascinat de intelepciunea pe care o descopera.

Nimic pretentios in aceasta discutie. Inteleptul Nagasena are harul de a vorbi in cuvinte simple. Cu exemple savuroase, iluminatoare. Ce se va petrece pana la sfarsit intre rege si maestrul budist? Ale cui argumente vor avea castig de cauza? Ramane sa descoperi pe masura ce te imbogatesti tu insuti cu adanca spiritualitate a acestui text de referinta.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.039 sec