MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Istoria Transilvaniei - Ioan Aurel Pop ( 3 Volume)

Istoria Transilvaniei - Ioan Aurel Pop ( 3 Volume)

DESCRIERE

 
Incepând din anul 1691 şi până la Revoluţia de la 1848-1849, în principatul integrat Imperiului Austriac legile şi codurile în vigoare au fost conservate prin Diploma leopoldină (4 decembrie 1691), devenită o adevărată constituţie a Transilvaniei.
 
Aceasta recunoştea, prin articolul 3, putere de lege Tripartitam* ului, constituţiilor Aprobate şi Compilate, statutelor municipale săseşti, decretelor existente.
 
Dintre toate, curtea habsburgică a respins doar articolul 9 din decretul regelui Andrei al II-lea, inclus în creaţia werboczyană, care se referea la dreptul de opoziţie al nobilimii transilvănene faţă de împărat (ius resistendi).
 
S-a păstrat, prin urmare, o legislaţie medievală care îşi trăgea seva din legi elaborate de forurile supreme ale regalităţii maghiare dintr-o perioadă istorică în care Transilvania a făcut parte din voievodatul autonom.
 
 In perioada principatului, acest izvor a fost completat cu alte legi elaborate de principi în colaborare cu Dieta ţării. Alternanţa la putere a unor...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.026 sec