MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Kama Sutra - breviarul amorului de Vatsyayana

Preț: 47,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 973-86140-9-0
Editura:
Anul publicării: 2020
Categoria: Spiritualitate

DESCRIERE

   Kama Sutra a fost deseori considerată un simplu manual de erotism. Zugrăvind arta de a trăi a unui orăşean civilizat şi rafinat, ea completează printr-o teorie a iubirii, a sexualităţii şi a plăcerii, tratatele de politică, de economie şi de morală Artha Shastra şi Dharma Shastra. Lucrarea întreprinde un studiu sistematic şi lipsit de prejudecăţi al tuturor aspectelor esenţiale ale existenţei.
   Puritanismul, religiozitatea şi falsul misticism, care bântuie în India modernă, nu existau în societatea descrisă de Vatsyayana şi predecesorii săi. Vatsyayana pare să fii fost un brahman, un mare învăţat,
într-o epocă de efervescenţă culturală (secolul al IV-lea e. n.).
   Considerată ca o ştiinţă anexă tradiţiei religioase, arta erotică făcea parte din educaţia copiilor şi adolescenţilor.
   Sursele şi comentariile, în mod obişnuit separate de text, prezintă tradiţia în toată amploarea ei. Alain Danielou, pentru prima dată, a tradus comentariile din hindi şi sanscrită şi a redat acestei lucrări întreaga vigoare a învăţăturii sale.
   Kama Sutra nu este o lucrare pornografică. Ea reprezintă, deci, un studiu imparţial şi sistematic al unuia dintre aspectele esenţiale ale existenţei.
   Kama Sutra este şi astăzi de o actualitate surprinzătoare, adevărat breviar al amorului, valabil pentru toate timpurile.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0144 sec