MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Kempeitai - Gestapoul japonez

Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-8469-67-6
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 256
Format: 13x20

DESCRIERE

Aceasta carte tulburatoare scoate la lumina anvergura activitatilor de-a dreptul socante desfasurate de Kempeitai, temuta politie secreta a Japoniei.

Autorul explica originile, organizarea si rolul îndeplinit de aparatul Kempeitai, care exercita o putere practic nelimitata pe tot cuprinsul Imperiului Japonez. Retelele sale de criminali si colaboratorii acesteia extorcau sume uriase de bani de la cetateni neajutorati si firme lipsite de protectie. Organizatia administra reteaua de lagare de prizonieri aliati, în care detinutii erau tratati cu cea mai mare cruzime. S-au efectuat experimente biologice si chimice pe oameni vii, s-au realizat vivisectii si s-a folosit pe scara larga munca fortata. Femei din toate rasele erau obligate sa se prostitueze.

Represaliile aplicate militarilor si civililor erau de o brutalitate extrema. De exemplu, dupa raidul condus de colonelul Doolittle asupra orasului Tokio în 1942, a urmat o campanie de razbunare nu doar împotriva aviatorilor capturati, ci si împotriva a mii de civili chinezi. Faptele comise au echivalat cu un adevarat genocid.

Autorul îsi sustine afirmatiile cu marturii directe ale supravietuitorilor care au avut de suferit din cauza acestei organizatii diabolice. El analizeaza felul în care vinovatii au fost adusi în fata justitiei si cum au fost rezolvate cererile de despagubire.Dr. Mark Felton, nascut la Colchester în 1974, si-a sustinut doctoratul în istorie americana la Universitatea Essex. Traieste în China, împreuna cu sotia si fiul sau, tinând cursuri la Universitatea Fudan. A contribuit cu articole la numeroase publicatii cu profil istoric si este autorul câtorva carti despre evenimentele petrecute în Orientul Îndepartat în timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Colectie: Istorie

ISBN: 978-606-8469-67-6

Format: 13x20

Nr. pagini: 256

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0151 sec