MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Macroeconomie. O abordare cantitativa

Macroeconomie. O abordare cantitativa
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 448
Format: 14x20
Categoria: Economie

DESCRIERE

Lucrarea de faţă este orientată către o analiză cantitativă dublată de una calitativă. Utilizarea modelelor macroeconomice permite studierea amănunţită a proceselor, fenomenelor şi legăturilor ce există în economie, asigurând aprofun­darea analizelor calitative.

Obiectivul de bază este acela de a oferi celor interesaţi o gamă largă de instrumente care să permită analiza şi înţelegerea economiei naţionale, precum şi construcţia politicilor macroeconomice necesare unei strategii de dezvoltare durabilă. Un alt obiectiv este elaborarea unui mecanism care să explice modul în care evoluează economia naţională (preţuri, producţie, produs intern brut, şomaj, curs de schimb etc.).

Pe lângă aceasta se vor prezenta teoriile macroeconomice actuale prin care se explică legăturile dintre economia naţională şi economia mondială, cauzele şi efectele creşterii economice, ale dezvoltării durabile, ale ciclurilor economice şi modul în care acestea pot fi influenţate etc.

Această abordare este importantă pentru o înţelegere şi apreciere cores­punzătoare a reprezentării economiei prin modele economico-mate­matice.

Orientarea către analiza cantitativă se justifică prin nevoia de a măsura intercondiţionările dintre eforturi şi rezultate şi eficienţa utilizării factorilor în vederea evaluării politicilor de reglare macroeconomică.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.019 sec