MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Manual de MATEMATICA M2, clasa a XI-a

DESCRIERE

Manualul de matematică M2 pentru clasa a XI-a, autori Marius Burtea şi Georgeta Burtea se adresează elevilor de liceu din clasa a XI-a de la următoarele filiere şi profiluri:

n filiera teoretică, profilul real, specializarea ştiinţele naturii (TC+CD);

n filiera tehnologică, toate calificările profesionale (TC).Acesta este conceput pe baza noului curriculum şcolar elaborat pentru clasa a XI-a vizând formarea de competenţe, valori şi atitudini în actul învăţării, elemente care să dea posibilitatea elevilor să perceapă mai uşor dimensiunile realităţii înconjurătoare şi să aplice metodele matematice în situaţii cât mai diverse.Conţinut. Manualul se remarcă prin faptul că este foarte bine structurat, fiecare noţiune teoretică nouă fiind introdusă intuitiv, pe bază de exemple din realitate. Rigurozitatea, flexibilitatea şi metoda pedagogică folosită sunt alte caracteristici care fac din această lucrare una de excepţie.

Manualul este format în esenţă din două parţi distincte. Partea I, intitulată Elemente de calcul matriceal şi sisteme de ecuaţii liniare cuprinde capitolele: Matrice, Determinanţi şi Sisteme de ecuaţii liniare. Partea a II-a, intitulată Elemente de analiză matematică este formată din următoarele capitole: Limite de funcţii, Funcţii continue, Funcţii derivabile şi Studiul funcţiilor cu ajutorul derivatelor.

Partea aplicativă este constituită din următoarele elemente:

n Exerciţii şi probleme rezolvate. Acestea sunt plasate în fiecare paragraf, după introducerea unei noţiuni şi a teoriei ce se dezvoltă în jurul ei. Ele oferă modele de aplicare şi folosire a elementelor teoretice în exerciţii şi probleme.

n Teste de evaluare. Ele apar după un grup de teme sau la sfârşitul capitolelor.

n Seturi de exerciţii şi probleme propuse structurate în două categorii:

a) Exerciţii şi probleme pentru exersare, notate cu litera E. Parcurgerea acestora asigură însuşirea şi folosirea noţiunilor de bază învăţate într-o lecţie.

b) Exerciţii şi probleme de sinteză, notate cu litera S. Acestea au un grad de dificultate mai ridicat decât cele de la Exersare şi asigură o sinteză a cunoştinţelor, conexiuni între diferite noţiuni din lecţia curentă, capitolul curent şi din capitolele anterioare.

n Teme care solicită demonstrarea unor rezultate sau rezolvarea unor cerinţe pe baza unor modele care apar în conţinutul unei lecţii.

n Seturi de probleme recapitulative care acoperă întreaga tematică a manualului. Acestea se constituie într-o rezervă de probleme pentru teme suplimentare, pentru lucrări de verificare semestrială sau verificare curentă.

Manualul se încheie cu un paragraf de “Răspunsuri şi indicaţii de rezolvare” pentru un număr semnificativ de exerciţii şi probleme. De asemenea, manualul este însoţit de CD, care conţine rezolvarea detaliată a tuturor exerciţiilor din manual.

Matematică M2 – Manual pentru clasa a XI-a, ed.2 revizuita

Marius Burtea, Georgeta Burtea

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.053 sec