MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Matematica. Manual pentru clasa a VII-a - Ion Cicu, Ioana Iacob, Andrei Baleanu, Silvia Mares, Razvan Ceuca

Matematica. Manual pentru clasa a VII-a - Ion Cicu, Ioana Iacob, Andrei Baleanu, Silvia Mares, Razvan Ceuca
Preț: 33,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069030035
Editura:
Anul publicării: 2020
Categoria: Manuale scolare

DESCRIERE

 
Manualul de Matematica (conform cu Programa scolara) este structurat in 11 unitati de invatare.
Fiecare unitatea de invatare cuprinde lectii de PREDARE, de RECAPITULARE, de EVALUARE, de AMELIORARE si DEZVOLTARE.
Lectia de predare are sectiuni corespunzatoare momentelor lectiei in situatia de predare-invatare centrata pe elev (observare/amintire care implica elevul prin sarcini, prezentarea notiunii treptat, bazat pe cunostintele anterioare, pe cat posibil experimental sau aplicat, corelat cu viata reala si cu exemple relevante pentru experienta de viata a elevului, punctarea definitiei si evidentierea cuvintelor-cheie, sarcini pentru fixarea notiunii, concluzii).
Lectia de recapitulare contine sarcini care fixeaza notiunile prezentate in unitate, combina conceptele in exercitii si probleme si pregateste lectia de evaluare.
Lectia de evaluare contine proba de evaluare – itemi formulati astfel incat sa evalueze deprinderea competentelor de interes abordate in unitatea de invatare. Lectia de evaluare contine si o grila de autoevaluare care arata modul in care se acorda punctele pentru fiecare item.
Lectia de ameliorare si dezvoltare contine in prima parte sarcini de o complexitate redusa destinate elevilor care nu au avut rezultate bune la evaluare iar in a doua parte sarcini mai complexe, destinate elevilor cu rezultate foarte bune la proba de evaluare.
Prin intermediul experientelor de invatare, elevii isi dezvolta structuri cognitive si competente care le permit adaptarea la cerintele vietii sociale, flexibilitate in gandire, creativitate si autonomie in solutionarea problemelor diverse din viata de zi cu zi.
Manualul contine modalitati de lucru redate explicit in logica expunerii didactice, promovand contexte de dezvoltare a gandirii si a altor capacitati intelectuale. De asemenea, pune la dispozitie numeroase contexte de invatare si aplicare care au in vedere individualizarea si exersarea.
Sarcinile de invatare propuse vizeaza centrarea curriculumului pe probleme ale vietii cotidiene, pe situatii reale din societatea contemporana, avand ca scop rezolvare de probleme, identificarea de solutii.
Varianta digitala urmeaza indeaproape versiunea tiparita a manualului, prin respectarea continutului stiintific, ordinii unitatilor de invatare si stilului grafic. In plus, ofera prin particularitatea interactiva a activitatilor, sansa unei invatari personalizate, mult imbunatatite.
In plus, cadrele didactice care au ales deja acest manual si-au motivat optiunea declarand ca le-a placut…
design-ul atractiv, transpunerea in situatii reale ce ii ajuta pe elevi sa stapaneasca si sa-si insuseasca mai bine notiunile de matematica, exercitiile bine alese pentru toate nivelele, abordarea transdisciplinara a anumitor probleme, precum si faptul ca testele de evaluare dupa fiecare capitol sunt bine structurate.
varianta digitala ce trezeste interesul pentru matematica si „nu orice carte, fie ea manual sau culegere, reuseste acest lucru“.
„As fi vrut sa invat matematica folosind cu un asemenea suport. Pentru ca este bine structurat, pentru ca face matematica mai «prietenoasa». Imi plac si partile in care se face referire la aspecte practice ale vietii.“
trimiterea spre situatii reale, unde pot folosi notiunea, cum a aparut, o explicatie logica (la geometrie).
paginile, iesite din tiparul monocrom, ce captiveaza prin design. „Un manual de matematica asa cum mi-as fi dorit eu, sa fi fost elev!“
 
 

Ion Cicu, Ioana Iacob, Andrei Baleanu, Silvia Mares, Razvan Ceuca

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0134 sec