Mierea - Proprietăţi şi utilizări
Preț: 39,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor: Daniela Guaiti
Editura: Casa
Anul publicării: 2013
Pagini: 135
DESCRIERE
Mierea - Proprietăţi şi utilizări - Daniela Guaiti
Uşor digerabilă, gustoasă şi sănătoasă, bogată în proprietăţi curative, mierea este redescoperită în prezent ca aliment complex şi ca intensitate a gustului. Ea este consumată de cei care apreciază alimentele simple şi autentice, dar şi de cei care au nevoie de diete speciale.
În această carte sunt prezentate varietăţile de miere, cu precădere cele mediteraneene din Italia, dar şi sortimentele româneşti cele mai apreciate. Ultimele capitole sunt rezervate utilizării mierii în bucătărie şi în cosmetică. Astfel, cititorilor le sunt dezvăluite numeroase reţete pentru sănătate, uşor de realizat şi la îndemâna oricui, care au ca principal ingredient mierea, precum şi un număr impresionant de reţete de mâncăruri sărate, deserturi şi băuturi, toate având la bază mierea, această adevărată minune a naturii .
Cuprins:
Mierea - o minune a naturii
Un deliciu de culoarea chihlimbarului
Mierea în istorie
Un dar al albinelor
O ierarhie complexă
De la flori la miere
Mâna omului
Mierea şi legislaţia
Eticheta
O sursă de sănătate şi bunăstare
Chimia mierii
Proprietăţile terapeutice
Varietăţi de miere
Mierea polifloră
Mierea monofloră
Alte sortimente de miere româneasc?
Sortimente mediteraneene din Italia
Mierea în cămară, în bucătărie şi în cosmetică
Conservarea
Ingredient cosmetic
În bucătărie
Creme, balsamuri şi împachetări
Reţete pentru bunăstare şi sănătate
Mierea ca elixir
Lichioruri, ceaiuri, sucuri ţi siropuri
Mierea în bucătărie
Mâncăruri sărate
Deserturi rustice
Uşor digerabilă, gustoasă şi sănătoasă, bogată în proprietăţi curative, mierea este redescoperită în prezent ca aliment complex şi ca intensitate a gustului. Ea este consumată de cei care apreciază alimentele simple şi autentice, dar şi de cei care au nevoie de diete speciale.
În această carte sunt prezentate varietăţile de miere, cu precădere cele mediteraneene din Italia, dar şi sortimentele româneşti cele mai apreciate. Ultimele capitole sunt rezervate utilizării mierii în bucătărie şi în cosmetică. Astfel, cititorilor le sunt dezvăluite numeroase reţete pentru sănătate, uşor de realizat şi la îndemâna oricui, care au ca principal ingredient mierea, precum şi un număr impresionant de reţete de mâncăruri sărate, deserturi şi băuturi, toate având la bază mierea, această adevărată minune a naturii .
Cuprins:
Mierea - o minune a naturii
Un deliciu de culoarea chihlimbarului
Mierea în istorie
Un dar al albinelor
O ierarhie complexă
De la flori la miere
Mâna omului
Mierea şi legislaţia
Eticheta
O sursă de sănătate şi bunăstare
Chimia mierii
Proprietăţile terapeutice
Varietăţi de miere
Mierea polifloră
Mierea monofloră
Alte sortimente de miere româneasc?
Sortimente mediteraneene din Italia
Mierea în cămară, în bucătărie şi în cosmetică
Conservarea
Ingredient cosmetic
În bucătărie
Creme, balsamuri şi împachetări
Reţete pentru bunăstare şi sănătate
Mierea ca elixir
Lichioruri, ceaiuri, sucuri ţi siropuri
Mierea în bucătărie
Mâncăruri sărate
Deserturi rustice
Telefon
-Mobil: 0726600329
RECENZII