MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Mierea - Proprietăţi şi utilizări

Preț: 39,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 135

DESCRIERE

Mierea - Proprietăţi şi utilizări - Daniela Guaiti

Uşor digerabilă, gustoasă şi sănătoasă, bogată în proprietăţi curative, mierea este redescoperită în prezent ca aliment complex şi ca intensitate a gustului. Ea este consumată de cei care apreciază alimentele simple şi autentice, dar şi de cei care au nevoie de diete speciale.

În această carte sunt prezentate varietăţile de miere, cu precădere cele mediteraneene din Italia, dar şi sortimentele româneşti cele mai apreciate. Ultimele capitole sunt rezervate utilizării mierii în bucătărie şi în cosmetică. Astfel, cititorilor le sunt dezvăluite numeroase reţete pentru sănătate, uşor de realizat şi la îndemâna oricui, care au ca principal ingredient mierea, precum şi un număr impresionant de reţete de mâncăruri sărate, deserturi şi băuturi, toate având la bază mierea, această adevărată minune a naturii .


Cuprins:


Mierea - o minune a naturii
Un deliciu de culoarea chihlimbarului
Mierea în istorie
Un dar al albinelor
O ierarhie complexă
De la flori la miere
Mâna omului
Mierea şi legislaţia
Eticheta
O sursă de sănătate şi bunăstare
Chimia mierii
Proprietăţile terapeutice

Varietăţi de miere
Mierea polifloră
Mierea monofloră
Alte sortimente de miere româneasc?
Sortimente mediteraneene din Italia

Mierea în cămară, în bucătărie şi în cosmetică
Conservarea
Ingredient cosmetic
În bucătărie

Creme, balsamuri şi împachetări
Reţete pentru bunăstare şi sănătate

Mierea ca elixir
Lichioruri, ceaiuri, sucuri ţi siropuri

Mierea în bucătărie
Mâncăruri sărate
Deserturi rustice

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0230 sec