MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

NU STIU SA SLABESC. O dieta pentru intreaga viata (Pierre DUKAN)

NU STIU SA SLABESC. O dieta pentru intreaga viata (Pierre DUKAN)
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 232

DESCRIERE

Doctorul Pierre Dukan si-a inceput cariera la Paris ca medic generalist. De 30 de ani este specialist in comportamentul alimentar si in reeducarea functionala si nutritionala. A scris mai multe lucrari despre pierderea in greutate, toate cunoscand un success foarte mare si fiind in prezent epuizate. Este si autorul cartii Dictionnaire de diethetique et de nutrition, recunoscuta de presa ca fiind `Biblia dieteticii`.

O persoana care incearca sa slabeasca are nevoie de un regim pe care sa-l puna in practica rapid si care sa-i ofere repede primele rezultate, motivatia sa fiind astfel intretinuta si intarita. Nu stiu sa slabesc propune un plan de pierdere in greutate pe baza de alimente naturale, fiind unul dintre regimurile cele mai performante.
Se compune din patru faze succesive: o faza de atac - regimul proteinelor pure - care provoaca un start fulgerator si, in consecinta, pierdere in greutate, o perioada de cursa lunga - regimul proteinelor alternative - care-ti permite sa ajungi dintr-o miscare si fara pauza la greutatea aleasa, un regim de consolidare a greutatii stabilite - menit sa previna saltul inapoi si, in cele din urma, o faza de stabilizare definitiva, bazata pe o singura obligatie - o zi fixa pe saptamana pentru proteinele pure. Acest plan de slabit ofera in acelasi timp indrumari precise, etape si obiective bine definite si se ocupa de persoana care doreste sa slabeasca incepand din prima zi si continuand pe toata durata regimului.
Scrisa intr-un limbaj foarte clar, cartea de fata se adreseaza numeroaselor categorii de persoane, de la cele care doresc sa slabeasca numai cateva kilograme, pana la cele care sufera de obezitate avansata. De asemenea, propune o paleta larga de retete si meniuri.

Nutritionistul francez Pierre Dukan a revolutionat domeniul dietelor de slabit cand a lansat in anul 2000 cartea „Je ne sais pas maigir”, adica „Nu stiu sa slabesc”. In scurt timp cartea a devenit un best-seller in intreaga lume. Dieta Dukan regasita in cartea cu pricina s-a raspandit foarte repede in intreaga lume. Dieta Dukan se recomanda atat persoanelor care doresc sa slabeasca 20-30 de kg cat si persoanelor care au doar cateva kg in plus.
Principii de baza. Dieta se bazeaza pe doua principii esentiale. Dukan spunea in cartea sa ca “Nu putem sa pierdem grasimea noastra daca mancam grasimile altora.” Acesta regula defineste un plan de slabire global pentru tot restul vietii, fiind o metoda ideala pentru pierderea in greutate dar si pentru impiedicarea depunerii la loc a kilogramelor pierdute. Grupele alimentare admise in cadrul dietei sunt restranse, dar cantitatile de alimente consumate nu sunt limitate. Aportul caloric poate fi diferit de la o zi la alta. Aceasta dieta presupune 4 etape succesive la fel de importante care trebuie urmate cu exactitate: Etapa de Atac, Etapa de Croaziera, Etapa de Consolidare si Etapa de Stabilizare definitiva.
Alimentatia universala este compusa din doar trei elemente: glucide, lipide si proteine. In cadrul dietei Dukan glucidele sunt excluse in etapa de atac si in etapa de croaziera, reintroduse limitat in etapa de consolidare si permise nelimitat in etapa de stabilizare. Lipidele – inamicul cel mai mare al slabirii – sunt excluse din dieta in primele 2 etape, evitate in etapa 3 si utilizate cu atentie in ultima etapa. Proteinele reprezinta in viziunea lui Dukan singurul aliment indispensabil pentru functionarea organisnului. Pe baza acestui principiu s-a nascut regimul Dukan. Regimul Dukan poate fi considerat un regim hiperproteic. Pentru fiecare etapa exista lista precisa de alimente permise si o lista de alimente interzise. Respectarea stricta a consumului de alimente admise pentru fiecare etapa este secretul succesului acestui regim special. Activitatea fizica sustinuta in fiecare zi face parte din elementele de baza ale dietei Dukan.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.072 sec