MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Optica geometrica, probleme captivante (cu solutii complete)

Optica geometrica, probleme captivante (cu solutii complete)
Preț: 56,68 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 421
Categoria: Didactice

DESCRIERE

Optica geometrica, probleme captivante (cu solutii complete) - Florea Uliu, Florin Macesanu

... lucrarea Optica geometrica - probleme captivante (cu solutii complete), se adreseaza elevilor din invatamantul gimnazial si liceal care doresc sa aprofundeze aceasta parte a Opticii, precum si absolventilor de liceu care se pregatesc individual pentru bacalaureat sau pentru admiterea in invatamantul superior, la facuItatile de fizica, chimie, medicina, farmacie, stomatologie, etc.

In egala masura, prin gradul de dificultate, mai ridicat, al unor probleme, lucrarea este recomandata si elevilor ce se pregatesc pentru concursurile scolare sau studentilor din primii ani ai ciclului de licenta.

Nu in ultimul rand, culegerea poate fi utilizata, ca un ghid metodic, de catre toti profesorii de fizica. ce doresc sa se autoperfectioneze - in special, de catre cei aflati in primii ani de activitate didactica si urmeaza sa sustina examene de titularizare si definitivare sau de gradul II sau 1.

Desigur, lucrarea de fata continua seria de culegeri de "probleme captivante de fizica" din care au vazut deja lumina tiparului, tot la editura EMIA, volumele de "Mecanica fizica" (in anul 2007) si de "Fizica moleculara" (in anul 2010).

Cele peste 450 de probleme, unele dintre ele chiar de nivel olimpic, sunt rezolvate integral, cu analize fine si interpretari pertinente.

Ele acopera in mod omogen programa gimnaziala si liceala de fizica. Sugeram cititorului sa nu apeleze la rezolvarile date de autori decat in ultima instanta, dupa ce eforturile proprii de a gasi solutiile problemelor s-au dovedit a fi infructuoase.

Rezolvitorul trebuie sa fie constient de faptul ca, cel mai adesea, pentru izolarea unei probleme ideale, de matematica, in ultima instanta, dintr-o problema reala de fizica, sunt necesare mai multe etape de gandire si, in consecinta, un timp de lucru mai mare.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.048 sec