MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Pledoarie pentru viata sanatoasa, Sănătate prin seminţe, legume şi fructe, Ovidiu Bojor

Pledoarie pentru viata sanatoasa, Sănătate prin seminţe, legume şi fructe, Ovidiu Bojor
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2018

DESCRIERE

Unul dintre inițiații in tehnicile de prelungire a vieții prin valorificarea darurilor naturii este Doctorul in Farmacie Ovidiu Bojor, membru al Academiei de Ştiințe Medicale, patriarhul fitoterapiei romane, om de ştiință in toată puterea cuvantului, recunoscut ca atare nu numai de mediile noastre ştiințifice, ci şi de mediile ştiințifice internaționale. Dedicand zeci de ani cercetării virtuților terapeutice ale plantelor din arealul romanesc, ca şi din alte importante zone ale lumii, şi studiind totodată marile sisteme de medicină tradițională, Domnia Sa a avut indreptățirea ştiințifică şi etică de a elabora o convingătoare Pledoarie pentru viață sănătoasă ce se bazează pe o atentă şi permanentă cantărire a rezultatelor pe care le-a inregistrat cea mai avansată cercetare in domeniu, astfel incat fiecare din propozițiile ei este pătrunsă de cea mai severă responsabilitate.
Pledoaria pentru viață sănătoasă a dlui Ovidiu Bojor incepe cu povestea celui mai complex şi celui mai minunat laborator care se află la baza vieții, anume celula vegetală. Iar dacă celula vegetală se află la baza vieții, la baza alimentației omului se află rezultatul biosintezei vegetale, indiferent că este vorba de glucide, protide, grăsimi sau vitamine. In consens cu marile sisteme de medicină tradițională, in Pledoarie pentru viață sănătoasă se consideră că primele medicamente sunt (sau ar trebui să fie) alimentele. Dintre marile repere universale ne sunt prezentate, in cuprinzătoare capitole, dieta in concepția indiană şi, respectiv, chineză, amandouă ilustrative sub aspectul păstrării sănătății şi prelungirii vieții intr-un stil cumpătat de alimentație.

 Sistemul care ne este propus in noua Pledoarie pentru viață sănătoasă are in vedere oferta de produse naturale a continentului european, dar, datorită fenomenului de globalizare, mai vechi decat s-ar crede, această ofertă are, de fapt, dimensiuni universale, pentru că, mai mult decat locuitorii altor continente, europenii n-au ezitat să profite de toate roadele pămantului, indiferent de proveniența lor.

Fructificand o cunoaştere aprofundată a lumii vegetale, noua Pledoarie pentru viață sănătoasă prezintă, cam in jumătate din "durata” ei, intr-un mod clar şi sintetic, principalele fructe, legume şi semințe cu rol benefic in sănătate. Se perindă prin fața privirilor curioase şi fascinate ale cititorului zeci şi zeci de plante, unele cultivate, altele crescand de bunăvoie in natură, toate oranduite riguros in grupe (cateva exemple: grupa fructelor sămanțoase, grupa fructelor samburoase, grupa fructelor uscate, grupa fructelor exotice etc., grupa legumelor de la care se consumă rădăcinile tuberizate, grupa legumelor din familia solanaceelor, grupa legumelor din familia cucurbitaceelor, grupa legumelor cu proprietăți condimentare etc.). Modul de prezentare e de factură monografică şi este respectat cu deplină consecvență in toate cazurile: un "portret” concis al plantei, principalii constituenți, recomandări terapeutice (intern şi/sau extern), mod de intrebuințare. Acest tip de compoziție e caracteristic autorilor care işi stăpanesc temeinic materia pe care o tratează. Nu pe toți cititorii ii interesează neapărat principalii constituenți, dar valențele terapeutice sunt o consecință a lor. Aşa se explică de ce principalii constituenți nu lipsesc din nici o micromonografie a fructelor, legumelor şi semințelor. Modul in care recomandarea terapeutică decurge din analizarea plantei dă incredere chiar şi cititorului interesat exclusiv de ceea ce-i poate fi de folos pentru a-şi trata o suferință sau pentru a-şi păstra cat mai multă vreme atuurile tinereții.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0216 sec