MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Producerea bauturilor alcoolice traditionale in Tara Palincii

Producerea bauturilor alcoolice traditionale in Tara Palincii
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 408
Categoria: Pomicultura

Recomandă unui prieten

De la:

*
?
Completați numele dumneavoastră
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail

Către:

*
?
Completați numele prietenului dumneavoastră
?
Completați adresa de e-mail a prietenului dumneavoastră
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

"Producerea bauturilor alcoolice traditionale in Tara Palincii"... Palinca este o băutură alcoolică tradițională din Slovacia, Ungaria și Transilvania, cu un conținut ridicat de alcool (52% procentajul legal). Zona de nord-vest a Transilvaniei, care cuprinde judetele Maramures, Satu Mare, Salaj, Bistrita-Nasaud, Bihor si Cluj, poarta numele de Tara Palincii si este zona in care se produce o bautura traditionala din fructe, cu taria de 50% vol. Alcool, unica in felul ei, numita palinca (tuica ). Aici pomii gasesc conditii pedoclimatice deosebite pentru crestere si acumularea in fructe a unor cantitati insemnate de glucide si arome care-si pun amprenta pe bauturile care rezulta in urma fermentarii si distilarii. Lucrarea are 23 de capitole dintre care mentionam: -Sortimente de bauturi traditionale din Tara Palincii; -Materia prima pentru palinca si bauturile traditionale; Tehnologia traditionala de preparare a palincii si a rachiurilor traditionale; -Distilarea borhoturilor; -Maturarea si invechirea palincii; -Imbutelierea palincii si a rachiurilor traditionale; -Calificarea in meseria de„Distilator de palinca si rachiuri traditionale”; -Legi si acte normative; -Palinca si sanatatea; -Asociatiile producatorilor de palinca din nord-vestul tarii.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.026 sec