MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Producerea rasadurilor de legume

Preț: 11,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2010
Ediția: a II-a
Pagini: 125

DESCRIERE

"Producerea rasadurilor de legume" ...

...Se executa in spatii si perioade diferite in functie de momentul cand se planteaza rasadurile si tinand seama de varsta optima a acestora. Varsta se calculeaza in zile din momentul rasaritului pana la plantare.

Aceasta difera cu specia :
-pentru ardei gras este de 60-65 zile
-ceapa de apa 60 zile
-castraveti 35-40 zile
-conopida timpurie 45-50 zile
-conopida de toamna 30-35 zile
-dovlecei timpurii 35-40 zile
-ardei gogosari si lungi 60 zile
-gulioare 35-40 zile
-pepeni galbeni 50-60 zile (pentru solarii)
-praz 60 zile
-salata timpurie 30-35 zile
-tomate timpurii 50-55 zile
-tomate de vara si de toamna 35-40 zile
-telina 60 zile
-varza timpurie 45-50 zile
-varza de vara si de toamna 30-35 zile
-vinete 60-65 zile



In vederea obtinerii rasadurilor pentru solarii si culturi timpurii in camp semanatul se face in spatii incalzite. Pentru cantitati mici de rasaduri se seamana in ladite care se aseaza in camere incalzite. Pentru culturile de vara se poate semana in solarii neincalzite sau tunele, cu sau fara dubla protejare. Rasadurile destinate culturilor de toamna se produc afara, pe brazde reci.

...cartea îşi propune să ofere cultivatorilor noţiunile absolut necesare pentru reuşită în obţinerea unor răsaduri cât mai bune, capabile să asigure producţii ridicate şi de calitate superioară.În cuprinsul cărţii se tratează utilitatea şi importanţa răsadurilor, bazele biologice ale producerii răsadurilor, spaţiile utilizate şi pregătirea lor, inventarul şi materialele necesare, producerea şi pregătirea seminţelor, semănatul, repicatul, lucrările de îngrijire, precum şi particularităţile producerii răsadurilor pentru principalele grupe de specii.


Se prezintă, de asemenea, calendarul producerii răsadurilor şi posibilităţile de folosire intensivă a spaţiilor după scoaterea acestora.
Deoarece producerea răsadurilor este în general migăloasă şi costisitoare, trebuie bine organizată şi chibzuită pentru a conduce la realizarea unor culturi reuşite şi rentabile.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0170 sec