MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Revolutionary Road

Revolutionary Road
Preț: 46,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Romane

DESCRIERE

Publicat pentru prima oară in 1961 şi redescoperit recent de public şi de critici, Revolutionary Road spune povestea destrămării unei căsnicii. Un cuplu frumos, talentat şi promiţător, Frank şi April Wheeler sunt plictisiţi de lumea monotonă a suburbiei şi visează să-şi schimbe viaţa. Richard Yates surprinde cu luciditate şi fineţe cum decizia celor doi de a-şi urma visul duce la trădare şi tragedie.


Revolutionary Road a primit elogiile presei şi ale mediului literar, fiind lăudat de mari nume ale literaturii contemporane, precum Nick Hornby, Julian Barnes, Tennessee Williams sau Kurt Vonnegut.


Revolutionary Road beneficiază de o ecranizare de succes in regia lui Sam Mendes: Nonconformiştii (2008). Filmul a primit foarte bine atat de public, cat şi de critici si are in rolurile principale pe Leonardo DiCaprio şi Kate Winslet şi a fost nominalizat la Oscar, Globul de Aur sau Premiile BAFTA. Kate Winslet a caştigat pentru rolul din Nonconformiştii cinci premii la festivaluri internaţionale, printre care Globul de Aur, Premiile Asociaţiei Criticilor de Film din Londra şi Festivalul Internaţional de Film din Palm Springs.


Richard YATES s-a născut in 1926, in Yonkers, New York. Cand avea numai 3 ani, părinţii săi au divorţat, el şi sora sa rămanand in grija mamei. A servit in armata americană in timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a scris texte publicitare pentru Remington Rand Corporation şi, pentru o scurtă perioadă in anii 60, a scris discursurile senatorului Robert Kennedy. Revolutionary Road este primul său roman, nominalizat in 1962 la National Book Award. Este autorul a alte opt lucrări, printre care romanele A Good School, The Easter Parade şi Disturbing the Peace, şi a două colecţii de nuvele, Eleven Kinds of Loneliness şi Liars in Love.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.045 sec