MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Tao Te Ching comentata de Sri Atmananda - Tzu, Lao

Tao Te Ching comentata de Sri Atmananda - Tzu, Lao
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-7726-32-2
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 128
Format: 13x20

DESCRIERE

   Tao Te Ching a fost scris în China, cu 2500 ani în urmă, aproximativ în acelaşi timp în care Buddha a expus Dharma în India şi Pitagora a predat în Grecia.
   Tao Te Ching este, probabil, cea mai influentă şi mai cunoscută lucrare a spiritualităţii chineze din toate timpurile. Are 81 de capitole, care au fost traduse în majoritatea limbilor lumii. Tao Te Ching descrie principii fundamentale, care se regăsesc în taoismul religios şi budismul chinezesc.
   Taoismul ne învaţă că la rădăcina tuturor lucrurilor există o Cauză Unică. Aceasta este
numită Tao. De aceea, traducerea directă a titlul este următoarea: Tao (Cel din care toate se nasc) Te (Virtutea) Ching (Scriptura), adică Scriptura despre Virtute şi Tao.
   Cartea îi este atribuită lui Lao Tzu (Venerabilul maestru), considerat a fi tatăl taoismului. Există însă şi pasaje care nu par să provină de la acelaşi autor, ceea ce a condus la ideea unui creator colectiv.    
   În forma sa finală, Tao te ching conţine două secţiuni - Despre Tao (cap. 1-37) şi Despre Te (cap. 38-81) - şi foloseşte aproximativ 5000 de caractere. Fiecare capitol este constituit dintr-un scurt eseu, fie referitor la anumite aspecte ale taoismului, fie o listă de atribute polare sau chiar un aforism. Caracteristicile importante ale cărţii sunt exprimarea laconică şi utilizarea   afirmaţiilor paradoxale.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0249 sec