MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Tehnologia informatiei si comunicatiei & Informatică - Manual şcolar pentru clasa a VII-a

Tehnologia informatiei si comunicatiei & Informatică - Manual şcolar pentru clasa a VII-a
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-7658-39-5
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 176
Categoria: Clasa a VII-a

DESCRIERE

Respectă programa şcolară pentru Tehnologia Informaţiilor
şi a Comunicaţiilor din pachetul educaţional T. I. C. (Competenţe Cheie TIC în Curriculumul Şcolar, 2007-2013, CNEE) şi programa olimpiadei de informatică.

AMBELE LIMBAJE SUNT TRATATE: Pascal şi C++

Calculatorul reprezintă cel mai important mijloc prin care putem să ne integrăm în diverse grupuri de oameni, să obţinem informaţiile pe care le dorim şi să ne prezentăm aptitudinile şi realizările noastre. În acest context general autorul a vrut să prezinte noţiunile absolut necesare pentru o utilizare eficientă a calculatorului. Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor (pe scurt TIC) se ocupă în primul rând de modul de funcţionare a calculatorului, de componentele şi mijloacele necesare utilizării eficiente a lui în cele mai diverse domenii (istorie, geografie, desen, matematică, economie, transporturi, turism, etc.).

Informatica se referă mai mult la folosirea unor aplicaţii, pentru a crea alte aplicaţii, utile în rezolvarea unor probleme concrete. Acest lucru este realizat cu ajutorul algoritmilor transpuşi în programe prin intermediul unor medii de programare. În această carte se prezintă primele noţiuni legate de algoritmi şi limbajele C++ şi Pascal. Mediul de programare folosit pentru a verifica programele C++ este CodeBlocks, iar pentru Pascal, Free Pascal, ambele fiind utilizate şi la concursurile şcolare.

Autorul consideră că ambele componente prezentate (TIC şi Informatica - limbajul C++ sau Pascal) au importanţa lor în dezvoltarea gândirii şi abilităţilor, necesare utilizării cu succes a calculatorului.

Doru Popescu Anastasiu a absolvit Universitatea din Bucureşti în anul 1992, după care şi-a desfăşurat activitatea ca profesor de informatică la Colegiul Naţional "Radu Greceanu" din Slatina. În toată această perioadă a publicat peste 15 cărţi (manuale şi culegeri de probleme) adresate elevilor de gimnaziu şi liceu, a participat la Olimpiadele Naţionale de Informatică propunând în fiecare an numeroase probleme, a sprijinit organizarea de concursuri naţionale şi interjudeţene de informatică, a participat la pregătirea loturilor olimpice şi face parte din Comisia Naţională de Informatică.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.022 sec