Tezaurul gastronomiei romanesti - Borsuri si ciorbe (Mihai Tatulici)

Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Mihai Tatulici
ISBN: 978-606-748-192-1
Editura: Paideia
Anul publicării: 2017
Categoria: Gastronomie, Alimentatie
DESCRIERE
Borşuri şi ciorbe din MUNTENIA
Borş armenesc
Ingrediente pentru 4 porţii
500 g carne de vacă
500 g carne de vacă
2-3 morcovi
1 rădăcină pătrunjel
1 sfeclă mică
1 cană tăiţei
Pătrunjel verde
Leuştean
1 l borş
Smântână
Sare
Mod de preparare
Pasul 1
Legumele se curăţă şi se toacă mărunt.
Pasul 2
Carnea se spală şi se pune la fiert în 3 1 de apă.
Pasul 3
Se spumează apoi se adaugă legumele. Când au fiert de ajuns se adaugă tăiţeii, apoi borşul şi, la sfârşit, verdeaţa tocată. Se drege cu smântână.
Borş din aripi de curcan cu lobodă
Ingrediente pentru 4 porţii
2 aripi de curcan tăiate fiecare în 8 bucăţi
2 aripi de curcan tăiate fiecare în 8 bucăţi
1 ceapă
2 morcovi 1 pătrunjei
1 ardei gras roşu
2 legături lobodă (roşie)
3 roşii proaspete
1 lingură leuştean tocat
1 I borş
Piper
Sare
Mod de preparare
Pasul 1
Se spala bucăţile de aripi, se freaca cu mălai şi se mai spală o dată. Se pun apoi la fiert în 3 l de apă rece. Se spumează din când în când. Curcanul fierbe cam după o oră.
Pasul 2
Se adaugă, când carnea a fiert, zarzavatul şi loboda spălate şi tăiate fâşii. Se fierbe până când legumele s-au muiat şi loboda şi-a lăsat roşeaţa în borş.
Pasul 3
Se adaugă în zeamă borşul fiert separat, se mai dau câteva clocote şi se presară leuşteanul tocat. Se potriveşte de sare şi piper şi se serveşte cu mămăligă rece.
Telefon
-Mobil: 0726600329
RECENZII