MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Transcenderea nivelurilor conştiinţei. Scara spre Iluminare

Preț: 55,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 352
Format: 15x22

DESCRIERE

Deja binecunoscuta harta a nivelelor calibrate ale constiintei a fost prezentata în 1995 în Putere versus Forta, fiind tradusa în toate limbile importante ale lumii. Aceasta a fost urmata de Ochiul Sinelui în 2001, Sinele: Realitate si subiectivitate în 2003 si Adevar versus Falsitate, care a explorat nivelul de adevar reflectat în societate.

Transcenderea Nivelelor Constiintei se întoarce la explorarea expresiilor si limitarilor inerente ale eului, oferind totodata explicatii detaliate cu privire la modul în care acestea pot fi depasite.

Precum si în cazul celorlalte carti ale doctorului Hawkins, nivelul de constiinta al cititorului sporeste prin simpla expunere la materialul acestei carti. Acest fapt deschide calea spre eliberarea de suferinta proprie, dar si a altora, ducând la împlinirea scopului lucrarii: facilitarea procesului iluminarii cititorului.

David R. Hawkins M. D., Ph. D. este recunoscut în toata lumea ca un învatator important al Caii Iluminarii. Experienta sa cuprinde mai bine de 50 de ani de practica psihiatrica. Este totodata un cercetator recunoscut în domeniul naturii constiintei si prezinta conferinte pe aceasta tema în toata lumea.

Propria sa evolutie spirituala e descrisa în lucrarile anterioare, fiind redata pe scurt si în lucrarea de fata în capitolul „Despre Autor”.

Cuvânt Înainte
Scopul lucrarilor anterioare a constat în explorarea si explicarea unei noi tehnici de cercetare bazate pe constiinta, respectiv aplicarea ei în toate domeniile vietii, incluzând experientele si întelegerile de natura spirituala. A urmat în mod natural dezvoltarea unei stiinte pragmatice si clinice a adevarului, ce putea fi folosita ca o busola în vederea ghidarii nesfârsitelor cautari umane ale adevarului. Dupa cum am descris si în studiile anterioare, data fiind structura ei intima, mintea umana e incapabila sa discearna adevarul de falsitate, acesta fiind un fapt de care omenirea este constienta în mod dureros. Pretul acestei ignorante si limitari s-a dovedit enorm: nu doar indivizi izolati, ci si întregi civilizatii au traversat numeroase perioade de agonie, suferinta si moarte.
Nivelele constintei vor fi examinate în special pentru folosul studentului spiritual, al devotatului, precum si al persoanelor integre interesate de autoîmbunatatire. Prin analizarea diferitelor obstacole si nivele ce trebuie depasite, unele principii ce sprijina evolutia spirituala se dovedesc a fi autorevelatoare.
Prin urmare, lucrarea de fata este mai degraba un manual practic decât o analiza comprehensiva, asa cum a fost în cartile anterioare (de exemplu, Sectiunea întâia din Adevar vs Falsitate). Dar, desi au fost prezentate si în lucrarile anterioare, principiile fundamentale vor fi reluate din nou. Prin urmare, materialul pe care-l tineti în mâini se adreseaza si cautatorilor frustrati, care, desi au citit totul si au fost peste tot, asistând la tot felul de se-minarii, constata ca efortul lor e zadarnic ("Mintea e asemenea unui burete; a absorbit toate informatiile, dar eu sunt tot în acelasi loc").
Deoarece nivelele inferioare ale constiintei sunt cele mai dureroare si mai dificil de îndurat, mi se pare cel mai potrivit sa începem analiza noastra de la baza scarii constiintei, chiar cu ele. Trebuie spus însa ca, desi sunt cele mai dureroase, acest lucru nu înseamna ca sunt si cele mai dificile de depasit. Ba chiar dimpotriva: însasi suferinta indusa de aceste nivele inferioare se constituie într-un motiv puternic de a le depasi, pentru a gasi alinare.
În procesul depasirii nivelelor constiintei, importanta vointei umane este subliniata mereu si mereu, deoarece constituie cea mai relevanta functie a lucrarii spirituale. Putem spune chiar ca vointei i s-a dat prea putina atentie în comparatie cu uriasa ei importanta, caci vointa reprezinta de fapt o invitatie adresata interventiei Divine.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0187 sec