MEMOMED 2017 + Ghid farmacoterapic alopat si homeopat, Editia 23 - 2 VOLUME

Viata care ne traieste

Viata care ne traieste
Preț: 47,50 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 440
Categoria: Spiritualitate

DESCRIERE

Cine mai suntem şi încotro ne îndreptăm? Căci de unde venim se pare că nu ştim şi nici nu dorim să aflăm. Din toate cel mai mult omul vrea să se cunoască pe el însuşi şi din toate cel mai mult se teme să se descopere pe sine însuşi.
Sensul vieţii este în însăşi viaţa. Viaţa omului nu se măsoară prin numărul de respiraţii acumulate într-o viaţă, ci prin numărul de evenimente care ţi-au tăiat respiraţia. Dacă atitudinea şi comportamentele sunt în conformitate totală cu regulile şi convenţiile, atunci valoarea nu este a ta, ci a convenţiilor.
Fiecare om reprezintă un conductor al unui infinit ocean de cunoaştere şi puteri ce stau ascunse în spatele lui.
Cunoaşte-te pe tine însuţi ca pe o parte din lume şi lumea ca pe o parte din tine.
Mişcă-te din lumea efectelor spre lumea cauzelor, evitând emoţiile negative.
Nu există cauze obiective pentru emoţiile negative - fiecare situaţie reprezintă doar o sursă de informaţii.
Aceste trei afirmaţii valorează foarte mult în lumea spirituală.
Spiritualitatea este forma specifică de existenţă în această lume, care, din fericire, este distribuită pentru toţi, ca un colet poştal, dar care, din păcate, nu este ridicat de la "oficiul poştal" de cei mai mulţi dintre oameni, niciodată în viaţă. Fiecare om, însă, a primit această înştiinţare nu o singură dată.

Acest lucru trebuie ţinut mereu în minte. În caz contrar, tu, cel care doreşti să te ocupi de spiritualitate, vei nimeri fie în mania superiorităţii, fie şi mai rău, vei aluneca către un fel de cinism specific în relaţie cu oamenii.

Omul care nu respectă viaţa omenească nu poate avea acces în lumea spirituală, Încălcând legea interioară, omul se autodistruge, în loc să se ocupe de autoconstrucţie.
Calea Duhovnicească este calea către Duh, iar calea către Duh este calea către tine însuţi, către subiectivitatea ta pură şi netulburată de nimic: Eu sunt Eu, Eu - sunt. Toate celelalte reprezintă conţinutul conştiinţei, psihic, corp, atitudini, relaţii, istoria personalităţii.
Spaţiul acestei cărţi este pentru aceia care, măcar o dată în viaţă, s-au oprit şi s-au întrebat, "dar de ce?", este pentru aceia cărora nu le convin răspunsurile gata fabricate, nu se mulţumesc cu răspunsurile altora, cu semifabricatele - aici oricum nu veţi găsi aşa ceva.
Această carte te va ajuta foarte mult să faci primii paşi spre locul întâlnirii cu tine însuţi, spre acel loc special unde vei putea să găseşti singur răspunsuri la propriile întrebări şi probleme şi să te cunoşti pe tine însuţi ca pe o parte a lumii şi lumea ca pe o parte din tine.
Aceasta a fost, este şi mai cu seamă va fi sarcina suprema în viitor - a deveni gospodar peste tine însuţi.

Aceasta este munca adevărată pe care trebuie să o facă omul, este acea misiune cosmică, acea predestinare pe care omul trebuie să o realizeze în relaţie cu Creaţia.

Această muncă omul nu o poate face decât în deplină cunoştinţă de cauză şi de unul singur.

Tradiţiile Duhovniceşti, ştiinţa în general, cunoaşterea psihologică practică, izvorâtă şi ea tot din tradiţia spirituală, legile şi poruncile tuturor religiilor lumii... toate reprezintă doar un fel de instrucţiune de folosire a produsului sub numele de "om".

Numai atunci omul ajunge să fie coroana creaţiei, stăpânul naturii, fiul lui Dumnezeu, când ajunge gospodar (Gospojii dar = dar Dumnezeiesc sau Gospod + dar = Dumnezeu + dar) peste ceea ce îi este dat.

Vorbind prin cuvintele moderne ale lumii computerilor, omul trebuie să devină mai întâi un utilizator priceput a ceea ce are, apoi să ajungă un specialist, un utilizator cu un mare grad de calificare şi abia apoi un programator.

Abia acum poţi deveni un stăpân, gospodar peste ceea ce ţi-a dat Dumnezeu în dar.
Altfel, negăsindu-te pe tine, vei fi înclinat să cauţi adevărul sau turma. Cei care găsesc turma, depind de turma. Cei care găsesc adevărul, depind de adevăr.
Cei care se găsesc, se descoperă pe ei înşişi, se întâlnesc odată şi odată cu ei înşişi, descoperă totul.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.052 sec